Erik de Bokx

AHRMA | Erik de Bokx

Website: www.ahrmacoatings.com

AHRMA

AHRMAcoatings een bedrijf dat is gespecialiseerd om goederenstromen wereldwijd efficiënt en optimaal te laten verlopen. Een goederenstroom kan van alles zijn, van levensmiddelen tot bouwmaterialen en alles daartussen in. AHRMA heeft vestigingen in Deventer, Dallas (USA) en Singapore.  

“Het vervoer van goederen gebeurd voor een groot deel in bulkvracht, via pallets, containers of anderszins. Het traceren van de vracht is vaak een probleem”, zo vertelt directeur Erik de Bokx. Hiervoor heeft AHRMA een chip ontwikkeld die in de pallet of container wordt bevestigd. Alle bewegingen worden vastgelegd en via software kan de vracht op de seconde nauwkeurig worden gevolgd, wereldwijd. Bijvoorbeeld: een wijntransport van Frankrijk naar de Verenigde Staten. De wijn dient vervoerd te worden met een constante temperatuur van 4 graden Celsius. Via de chip is af te lezen of gedurende het transport aan de waarden wordt voldaan. “Uitgekiende softwaretechnologie zorgt ervoor dat alle facetten van het transport voor de klant en de verzender in deze software zijn opgeslagen, ‘track and trace’ in optima forma”, zo vertelt De Bokx. Een meerwaarde voor de klant, die met dit ‘track en trace’ systeem een compleet inzicht heeft en krijgt in het verloop van het transport, temperatuurschommelingen en andere kengetallen die hij wenst te weten.

Samenwerking met GREENPANEL®

Door de ontwikkeling van deze technologie, het maken van een chip waarin essentiële informatie is opgeslagen, worden door AHRMA nieuwe markten veroverd. Erik is in contact gekomen met Greenpanel®, Mark en Diederick van der Horst. Gezamenlijk hebben zij een pallet ontwikkeld, licht, zeer sterk, voorzien van een specifieke coating en de chip om de vracht te volgen. Een megadeal met Costro in de Verenigde Staten is de start geweest voor dit exportartikel. De pallets worden inmiddels in meer landen afgenomen. Het product wordt in Deventer gemaakt en getransporteerd naar het land om daar te worden geassembleerd.

Exportlanden

België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje

Australië, China, Midden-Oosten en de Verenigde Staten


Copyright: MKB Deventer & IJsselStudio 2018