Mathijs Dassel

AV Tours | Mathijs Dassel

Website: www.avtours.nl

Article in other language:

AV Tours

AV Tours

AV-Tours & Safaris is in 1994 opgericht door de toenmalige oprichters Ans Voskamp en David Kinyanjui Kuria. Wat begon als een droom van twee natuurliefhebbers, die hun passie en ervaringen graag met andere wilden delen, groeide al snel uit naar een prachtig bedrijf met diverse medewerkers en vestigingen in Nederland en Kenia. Sinds 2014 is Mathijs Dassel eigenaar van AV-Tours & Safaris. Hij was al jarenlang actief in de reisbranche en boekte een safari bij AV-Tours & Safaris. Hij raakte geïnfecteerd met het Afrika-virus en Ans had een opvolger voor haar bedrijf gevonden.

Tegenwoordig is AV-Tours & Safaris een gevestigde naam binnen de safari wereld. De focus ligt op Oost- en Zuidelijk Afrika. Mathijs: “wij organiseren voor onze klanten groepsreizen, individuele reizen en reizen op maat. Dit varieert van low budget kampeervakantie tot luxe all fly-in safari en alles wat er tussen zit”. In Deventer zit een team van drie personen die alles vanuit Nederland regelt, één personeelslid opereert vanuit Kenia om alles daar te regelen. In de andere bestemmingenlanden wordt gewerkt met betrouwbare lokale agenten.

Wij verkopen dromen, geen reizen

In het klantenbestand zitten veel fans die al jarenlang met AV-Tours & Safaris reizen. De magie van een safari verveelt nooit en doorgewinterde reizigers vinden bestemmingen als Oeganda en Rwanda interessant. Deze landen zijn nog relatief onontdekt en hebben veel te bieden. Zoals een klant ooit zei; “een safari van AV-Tours & Safaris is geen reis maar een droom die je je leven lang opnieuw kan beleven”.

Expansie naar het buitenland

Mathijs gaat zelf met enige regelmaat zelf naar één van de bestemmingen om zo feeling met het aanbod te houden. Zo viel het Mathijs op dat steeds meer buitenlandse klanten navraag bij hem deden. Een safari regelen vanuit b.v. de USA, Midden Oosten en India is duur. Mathijs: “ik schrok er gewoon van. Het zelf regelen is lastig want je weet niet hoe betrouwbaar de lokale partijen zijn. Voor veel buitenlandse gasten zijn onze reizen daarom interessant. Zij boeken de reis en regelen zelf de vliegtickets naar Afrika”.

Toekomst

Het aantal gasten en reizen groeit gestaag. Gezien het grote potentieel in de USA en India gaat AV Tours & Safaris een online campagne starten om daar meer gasten te trekken voor haar safaris.

 

Exportlanden: België, India, USA en het Midden Oosten