Edgar van der Kroef

Eksped | Edgar van der Kroef

Website:

Article in other language:

Eksped

Edgar van der Kroef heeft zijn hele leven in de logistiek gewerkt. Daarom beschikt hij over een groot netwerk en weet hij precies hoe je goed, goedkoop en snel zendingen over Europa kunt distribueren. Edgar: “Veel bedrijven betalen voor hun transport veel te veel of het kan beter en sneller voor hetzelfde geld. Ik help als transportmakelaar bedrijven aan goedkoper en beter transport”.

Voor ongeveer 70 klanten verzorgt Edgar het Europese (weg)transport. Dit varieert van enkele pallets naar Duitsland tot de complete logistiek van 1600 containers op jaarbasis over weg en water. De klanten variëren van producenten van landbouwmachines tot handelaren die Europees importeren en exporteren. Edgar: “Het handelen zit ons Nederlanders in het bloed. We hebben daarin ook een goede reputatie: afspraak is afspraak. De goede reputatie geldt ook voor het wegtransport, niet voor niets is 1/3 deel van het Europese transport in handen van Nederlanders”.

Specialist in afval
Edgar is ook in positieve zin begiftigd met het handelsvirus. Eksped koopt recyclebare afvalstoffen op in diverse landen en regelt het transport en de verkoop naar verwerkers van deze afvalstoffen in andere landen. “Niet elk land heeft voor weinig voorkomende afvalstromen een goede verwerker in eigen land, wij zorgen dat de vraag en het aanbod naar specialistisch afval bij elkaar komt”. Het gaat om tal van afvalstromen: chemisch afval, regulier afval, plastics tot gevaarlijke stoffen. Zo betrekt Eksped veel afval van cosmeticagigant L`Oreal.

Edgar werkt nu aan een groot contract voor inkoop van oude, niet bruikbare tapijten vanuit het Verenigd Koninkrijk met een tussenstop in Genemuiden naar Polen. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland wordt dit beschouwd als afval maar de Polen kunnen het goed gebruiken voor hun cementovens. De vezels uit de tapijten worden daar verwerkt in bouwstenen. Het contract is goed voor 30.000 ton op jaarbasis, goed voor zo’n 5 tot 10 vrachtwagens per dag.

Groei in Polen
Edgar is enthousiast over Polen. Het land ontwikkelt zich in rap tempo en met name de landbouw moderniseert snel. Hier liggen voor Nederlandse ondernemers grote exportkansen waarvoor Eksped het vervoer graag regelt.

Exportlanden
België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Polen en het Verenigd Koninkrijk