Arco Hamelink

GEA | Arco Hamelink

Website: www.gea.com

Article in other language:

GEA

GEA is een in Duitsland beursgenoteerd bedrijf waarbij wereldwijd ruim 17.000 personen werken in 350 vestigingen. In Nederland werken ongeveer 1.300 personen. GEA Deventer telt ruim 100 medewerkers. GEA is wereldwijd één van de grootste toeleveranciers van procestechnologie voor de foodindustrie en tal van verwante sectoren. Wereldwijd wordt een jaarlijkse omzet van ruim 4,7 miljard euro gerealiseerd. GEA Deventer draagt hier tot circa 50 miljoen euro aan bij.

Sterk in het foodsegment
De markt wordt bediend door zeven bedrijfsunits: Dairy, Food, Beverages, Pharma, Chemical, Marine en Utilities. In alle sectoren heeft GEA een sterke top drie positie. Het foodsegment heeft het grootste marktaandeel. Verkoopleider Solution Sales Nederland en mede locatieverantwoordelijke in Deventer, Arco Hamelink: “Voor meer dan 70% van alle foodproducten die in de supermarkten kunnen liggen, levert GEA productieprocessen. Wereldwijd wordt bijvoorbeeld zelfs 50% van de totale bierproductie met GEA technologie gerealiseerd”.

Specialist in zuivel
Binnen het foodsegment is Zuivel (Dairy) een speciaal segment. Nederland behoort hier tot de wereldtop. In de vestiging Deventer is bovengemiddeld veel Dairy expertise en knowhow aanwezig, naast Liquid Food en Beverages. De zuivelkennis is bijvoorbeeld toegepast bij de ontwikkeling en bouw van twee grote nieuwe zuivelfabrieken in Borculo en Gorinchem.
Ook in het buitenland is GEA Deventer regelmatig betrokken, zoals recentelijk nog bij de bouw van een grote ijsfabriek in Duitsland en bij een grote voedselverwerkende fabriek in België. Meestal zijn de medewerkers van GEA Deventer werkzaam bij engineeringprojecten in Nederland en Noord- en West-Europa. Soms zijn er uitzonderingen, zo is het bedrijf nu ook betrokken bij een project in Japan. Hamelink verwacht dat de gemiddelde groei van 5% van de afgelopen jaren doorzet. Alle bedrijfsunits lieten een gelijkmatige groei zien.

Toppositie
Onder andere door te focussen op zeer flexibele klantoplossingen, procesgaranties, verdergaande digitalisatie en het aanbieden van predictief onderhoud maakt GEA het verschil ten opzichte van collega-marktpartijen. Verder zijn voor elk segment innovatieteams voortdurend bezig met ontwikkelen van de range in nauwe samenwerking met klanten. Hamelink: “We zitten in alle marktsegmenten waarin we actief zijn in de top drie van de markt. Het streven van GEA is overal een nummer één positie te bereiken. Alle medewerkers van GEA werken daar elke dag hard aan”.

Exportlanden
GEA Groep: de hele wereld.
GEA Deventer: focus op Noord- en West-Europa.