Diederick van der Horst

Greenpanel | Diederick van der Horst

Website: www.greenpanel.nl

Article in other language:

Greenpanel

Het ontwerpen van een lichte en sterke vloer voor de standbouw is het begin geweest voor het ontstaan van Greenpanel. Diederick van der Horst heeft een jongensdroom waargemaakt. Altijd kansen zien in een markt die in beweging is en waar nieuwe technologie leidt tot productverbetering.

Het bedrijf produceert FSC- / PEFC-gecertificeerde, lichtgewicht constructiepanelen. Door de combinatie van verschillende diktes, een laag gewicht, hoge stabiliteit en weerstand is het geschikt voor vele doeleinden. De gepatenteerde panelen vervangen de traditionele plaatmaterialen zoals multiplex.
Greenpanel heeft een enorme groei doorgemaakt en produceert momenteel 100.000 m2 per jaar met een verwachting naar 500.000 m2 over 3 jaar.

In samenwerking met diverse partners worden in binnen- en buitenland innovatieve concepten ontworpen en geproduceerd, van wanden, deuren en aanrechtbladen tot design-meubels. Diederick: “We zullen met name in het buitenland verder groeien naast de verdere marktontwikkeling in Nederland”
Co-creatie en innovatie zijn de ingrediënten voor Greenpanel® ‘s internationale succes.

AHRMA Pallet
Met product- en technische innovatie zet Ahrma de palletmarkt op zijn kop. De lichtgewicht constructie van Greenpanel® wordt gebruikt in de ‘intelligente’ pallet die men gezamenlijk heeft ontwikkeld. Het doel van Ahrma is om met slimme verpakkingen de bewegingen, temperaturen en schokken te registreren tijdens het transport. Een volledige transparantie in toeleveringsketens mogelijk te maken én vertrouwen te kweken in het gebruik van de blockchain technologie.

Exportlanden
Greenpanel is wereldwijd actief.