Frits Polman

Guide ID | Frits Polman

Website: www.guideid.nl

Article in other language:

Guide ID

Guide-ID bestaat sinds 2004 en maakt vanaf 2009 Podcatchers. Het product Podcatcher brengt musea tot leven en ondersteunt bezoekers tijdens hun bezoek aan een museum. Directeur Frits Polman: “Het is in het gebruik heel simpel en dat is ook de bedoeling. Mensen moeten er zo weinig mogelijk van merken dat ze met een slim apparaatje rondlopen. Zij komen voor de kunstwerken en willen zich daar volledig op kunnen concentreren. Daarom werken we ook alleen met geluid voor informatieverstrekking over de kunstwerken”. Bij Guide-ID werken 22 personen.
Guide-ID verzorgt de technische productie, de begeleiding van museumbezoekers en ook het onderzoek en marketing. De Podcatchers zijn dan misschien makkelijk te gebruiken en ze ogen eenvoudig, het apparaat kan nog veel meer. Frits: "We verzamelen veel informatie voor de opdrachtgever. Zoals bij welke kunstwerken de bezoeker stilstaat, hoelang en welke culturele informatie hij opvraagt. Wij koppelen deze gegevens terug, zodat het museum zijn collectie en looproute daarop kan afstemmen".

Guide-ID in de prijzen
In november 2015 ontving het bedrijf aan de Maagdenburgstraat de ‘Oranje Handelsmissie Fonds prijs’, een initiatief van ING, KLM, MKB Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken om het belang van internationale handel voor Nederland te onderstrepen. Met de eervolle prijs ontving Guide ID een jaar lang begeleiding bij het verkennen van, en voet aan de grond krijgen in de USA. Dit is inmiddels meer dan gelukt. Met indrukwekkende klanten als: de USS Midway, The New Mexico Museum en het National Museum off the American Indian timmert Guide-ID in de USA flink aan de weg.
Dichter bij huis viel Guide-ID ook in de prijzen. Het bedrijf won in 2017 de titel ‘beste Overall Deventer Onderneming van het jaar’. Eind dat jaar werd ook de grens van 150 miljoen vertelde verhalen bereikt. Een aantal dat elk jaar met miljoenen toeneemt.

Ambitie
De ambitie is verder te groeien in de landen waar Guide-ID al actief is. In met name de USA liggen nog heel veel kansen. Frits: “We zijn nog maar relatief kort actief in de USA en onze groei is zeer stevig daar, we verwachten hier nog veel meer klanten te kunnen verwerven”.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Ierland, Schotland, Wales, Zweden, Portugal, Spanje
Curaçao, Turkije, de Verenigde Staten en Zwitserland