Erik-Jan Post

Het Theaterschip | Erik-Jan Post

Website: www.theaterschip.nl

Article in other language:

Het Theaterschip

Het Theaterschip biedt een podium voor de makers van theatervoorstellingen waaronder muziektheater, drama, dansers en choreografen, die jongeren begeleiden op het creatieve en culturele vlak.
Een productiehuis voor talentontwikkeling van jongeren tussen 10 en 21 jaar. Het Theaterschip realiseert (co)producties met jonge mensen en nieuwe makers, die in het eigen theater worden opgevoerd of op tournee gaan langs scholen, theaters en festivals in Nederland, Duitsland en België.

Levenslange ervaring
Onder de bevlogen leiding van Erik-Jan Post en zijn team heeft het Theaterschip bijzondere educatieve en autonome voorstellingen gerealiseerd. Het doel is creatief en kritisch te leren denken. Uitgangspunt moet de mens zijn. De dialoog met elkaar in gang zetten zodat er een ‘life time experience’ ontstaat waar de jeugd haar vruchten van kan plukken.
Flexibel en creatief heeft het Theaterschip de afgelopen jaren haar plaats veroverd in de culturele wereld. Bedrijfseconomisch zijn ze gegroeid. De eerste jaren van haar bestaan is het Theaterschip met subsidies begeleid. Met een team van 3fte en inhuur voor projecten realiseren ze vele voorstellingen en begeleiden festivals. De verwachting is dat de groei doorzet en de omzet jaarlijks met 10% zal stijgen.

Connect Europa
In samenwerking met Amateo en Platform Theater heeft het Theaterschip in 2018 ‘Connect’ georganiseerd. Een vierdaagse conferentie met workshops waarin cultureel Europa naar Deventer is afgereisd om kennis en ontwikkelingen op theatergebied met elkaar te delen. Binnen Europa zijn er enorme verschillen op artistiek vlak. Landen met genoeg of geen financiële middelen; landen met prachtige, geen of weggestopte theaters; landen met wel of geen programmering en geen kansen zien om de verbinding te leggen met de jeugd.
Voor de Europese theaters is de visie en het vakmanschap van Het Theaterschip een voorbeeld, omdat jongeren in beweging wordt gezet en de bedrijfsprestaties positief zijn. Een blauwdruk die Europese theaters willen kopiëren en implementeren.

Speel, dans en kijk met de makers!
Met de visie van Erik-Jan Post voor Het Theaterschip, de hoge kwaliteit, de diversiteit in cultuur en het verbinden van de jeugd, is de brug gelegd om kennis te delen binnen Europa. Altijd onderscheidend met een divers programma. En de komende drie jaar gericht op groei van dit productiehuis.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estonia, Finland, Schotland, Slovenië