Rudolf de Jager

Holland Mineraal | Rudolf de Jager

Website: www.hollandmineraal.nl

Article in other language:

Holland Mineraal

Holland Mineraal is allround in het ontwerpen en fabriceren van straalcabines. Deze cabines worden geleverd met straalmiddeltransportsystemen, afzuiginstallaties, straalmiddelreinigingssystemen, verlichting en straal technische toebehoren. De cabines zijn standaard of worden ‘custommade’ voor een klant ontworpen, geproduceerd, geassembleerd en geplaatst.

“Vakwerk, dat wordt uitgevoerd door Holland Mineraal in samenwerking met hun eigen Machinefabriek Tieskens dat in 2011 door mij is overgenomen”, vertelt Rudolf de Jager over het bedrijf dat zijn vader in 1976 heeft opgericht. De straalmiddelen, allerlei ‘gritten’ worden geïmporteerd vanuit diverse landen in de wereld. Metallische korrels gemaakt van oud ijzer en niet metallische straalmiddelen variërend van glasparels tot kersenpitten en van beach garnet tot olivine zand. Op basis van gewicht, korrel grootte, hardheid en vorm van het straalmiddel wordt een keuze gemaakt met welk mineraal het oppervlak wordt schoon gestraald.

De klanten van het Deventer bedrijf zijn werkzaam in de offshore, bruggenbouw, scheepvaart, staalbouw of bij renovatie van woningbouwprojecten, om een paar voorbeelden te noemen. Holland Mineraal bezit een groot marktaandeel in Nederland. De laatste jaren legt het bedrijf zich meer toe op export. Om te kunnen blijven groeien is het noodzakelijk om over de landsgrenzen te kijken. En uniek zijn! Tijdens de montage van een grote straalhal in Turkije, werd op basis van vertrouwen een vervolgopdracht aan Holland Mineraal gegund.

Vanuit Deventer zijn ingenieurs en engineers dagelijks werkzaam aan projecten waarbij ontwikkeling en ontwerp van installaties klant specifiek worden uitgevoerd. Holland Mineraal is actief in Europa en Azië, waarbij Duitsland en België vanuit Nederland worden bediend. In de overige landen wordt met agenten gewerkt. De samenwerking met de agenten leidt tot intensieve contacten, dat werpt zijn vruchten af voor een stralende toekomst.

Exportlanden
België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Kroatië, Letland, Polen, Roemenië, Slovenië en Tsjechië.
Dubai, China, Egypte, India, Nigeria, Oekraïne en Turkije.