Adrie Daanen

Hortilife | Adrie Daanen

Website: www.hortilife.com

Article in other language:

Hortilife

Om de voedselketen optimaal voor de mensen te laten werken is tuincultuur een noodzaak. De Nederlandse tuinbouw is al jaren koploper in de ontwikkelingen en innovaties op dit gebied. Hortilife weet als geen ander bedrijf wat de invloeden zijn op teelt en verbouw in kassen. Met ruim twintig jaar ervaring levert Hortilife kascomplexen die voldoen aan EU en UN normeringen/regelgeving. Hortilife exporteert de kascomplexen naar Oost-Europa waar het bedrijf sinds 1994 actief is.

‘hightech’ en duurzaam
Hortilife ontwikkelt en bouwt kascomplexen met Nederlandse technologie en materialen die in Nederland zijn gefabriceerd. Duurzaam produceren ook op lange termijn, wordt mede bepaald door de keuze voor de glasafmetingen, de eventuele zeefinstallaties, de lichttransmissie en de bouwmaterialen, zodat de teelt in een veilig complex is gegarandeerd. De profielen van een kascomplex zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de weersomstandigheden en op de verwachte sneeuwbelasting in Oost-Europa. De berekeningen worden gecontroleerd met internationale normen. Hortilife levert: kascomplexen, verwarmings- en koelsystemen, bewatering (-drainage) en meststofsystemen, teeltsystemen, besturingssystemen en software. Een kascomplex wordt turnkey opgeleverd.

Innovatie
Een samenwerking tussen de ingenieurs van Hortilife en verschillende partners levert ook innovaties op die in de kascomplexen kunnen worden toegepast, zoals energiebesparing.De energiekosten zijn vaak hoog, besparingen kunnen met het ‘Air & Energy-system’ effectief worden teruggebracht. Door luchtventilatiekanalen onder het gewas te plaatsen in combinatie met warmteterugwinning op de gevel, wordt een meer uniforme temperatuurverdeling gerealiseerd met minder energie. Het gewas groeit beter en de productie stijgt. Tegelijkertijd wordt energie bespaard en dalen de energiekosten. Ook zijn er samenwerkingen met Nederlandse partners voor de productie van staal en aluminium frames, schermsystemen en bijvoorbeeld een dakwasmachine voor het reinigen van het glas.
Hortilife, een innovator, die duurzaam ontwikkelt. Met de vestiging op het A1 bedrijventerrein in het najaar van 2018 wordt duurzaam produceren, ontwikkelen en bouwen bekrachtigd. Een mooi perspectief!

Exportlanden
Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan en de Baltische staten