Simon van Soelen - Thom van Oldeniel

Matco | Simon van Soelen - Thom van Oldeniel

Website: www.matco.nl

Article in other language:

Matco

Matco is een fabrikant van palletwikkelmachines en transportbanen. Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Deventer. Daarnaast beschikt Matco over een locatie in Waalwijk; een verkoop- en servicevestiging in Wuppertal, Duitsland; een eigen productielocatie in China voor de Aziatische markt. Matco heeft 46 personen in dienst.
Matco ontwerpt en fabriceert kleine en grote palletwikkelmachines en transportbanen. Dit vindt zijn toepassing bij alle bedrijven die werken met pallets. Bedrijven die een machine afnemen lopen uiteen van een aardappelboer tot aan multinationals als Shell, Esso, Procter & Gamble, Bayer, Adidas en Sony. Op jaarbasis worden er zo’n 360 semiautomatische machines verkocht en ruim 80 grote volautomatische machines. 75 Procent van de omzet komt uit de export in Europa en ruim 5 procent uit de overige landen. Het bedrijf groeit flink, de afgelopen jaren bedroeg de groei gemiddeld 25 tot 30% per jaar.

Loyaal
Een bijzonder compliment ontving Matco van een nieuwe klant uit Bangkok. De eerste machine was amper geleverd of de tweede bestelling kwam er direct achteraan met de toevoeging: “We zijn niet verder gaan kijken en een offerte is ook niet nodig”. Trots is Matco ook op de hoge loyaliteit van het personeel. Er is nauwelijks verloop en 40 dienstjaren is bij Matco geen uitzondering.

Exportambitie
Matco is nu voornamelijk een grote Europese speler. De ambitie is een wereldspeler te worden. Veel omzetpotentieel ligt buiten Europa. Binnen Europa zijn er kansen in Oost-Europa en kan de omzet in Duitsland nog verder groeien.

Exportlanden
België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Spanje en Zweden.
Australië, Canada, China, Dubai, Nigeria, Rusland, Thailand, Verenigde Staten en Wit-Rusland.