Máté Csik

Mister Hungary | Máté Csik

Website:

Article in other language:

Mister Hungary

Mister Hungary is de naam die Máté Csik zichzelf aanmeet bij het stimuleren van de handelscontacten tussen Nederland en zijn moederland Hongarije. Máté is in 1984 geboren in het Hongaarse Székesfehérvár en kwam in 2006 naar Nederland. Na diverse commerciële functies in loondienstverband startte hij in 2015 zijn eigen bedrijf: International Network Mate.
In dit bedrijf brengt Máté diverse activiteiten onder. In opdracht van de Toeristische Dienst in Hongarije, zet Máté Hongarije in Nederland op de kaart door middel van social media activiteiten en het organiseren van verschillende bijeenkomsten, waar hij presentaties geeft. Máté: “Als ik mij ergens laat zien in typisch Hongaarse klederdracht en presenteer als Mister Hungary, heb ik altijd bekijks”.

Diversiteit in bedrijvenbezoek
“Ik reis mee met Nederlandse bedrijven die contacten willen leggen en exportkansen zoeken in Hongarije. Mijn rol is zeker niet alleen die van vertaler -Hongaars is nu eenmaal voor veel mensen een erg lastige taal- maar ik ben ook zakenman. Ik zoek ter plekke uit met wie men het beste contact kan leggen. Diverse Deventer bedrijven reken ik al tot mijn klanten”, zegt een trotse Máté.
Samen met vertegenwoordigers van een sport- en wellnesscentrum is Máté naar Boedapest en het oosten van Hongarije gereisd om badhuizen te bezoeken. Hongarije heeft immers een lange traditie op het gebied van baden, bronnen en wellness en bedrijven uit deze sector zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends op wellnessgebied.
Ook op andere vlakken organiseert Máté handelsbezoeken. Zo bestaat er veel belangstelling voor het kopen, opknappen en doorverkopen van onroerend goed in Hongarije en Boedapest in het bijzonder.

Kansrijk
Máté ziet veel kansen voor handelscontacten tussen Nederland en zijn geboorteland. Zo denken diverse Nederlandse bedrijven na over outsourcing van hun IT naar Hongarije. Ook komen nog vragen van Nederlandse bedrijven voor Hongaars personeel in hun bedrijven gezien de krapte op de arbeidsmarkt. De eerste plaatsingen hierbij zijn onderweg.
Naast stimulering van export tussen beide landen over en weer blijft Máté ook betrokken bij de toeristische promotie van Hongarije. Zo brengt hij voor het bedrijf RentSeeDo.com alle toeristische hoogtepunten van Hongarije in kaart voor hun digitale reserveringsplatform.

Exportland
Hongarije