Erik de Boer

New Business Development Associates BV [NBDA] | Erik de Boer

Website: www.nbda.nl

Article in other language:

New Business Development Associates BV [NBDA]

De corebusiness New Business Development Associates (NBDA) is het adviseren van bedrijven over export en internationaal ondernemen. Directeur Erik de Boer heeft in loondienstverband altijd in marketing- en exportfuncties gewerkt. Sinds 2006 zet hij deze kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer in om bedrijven te helpen met de start en (door)groei van export. Naast de vestiging in Diepenveen heeft NBDA ook een vestiging in Singapore, waar zes personen werken.

Subsidie Starters International Business (SIB)

Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor MKB bedrijven. Zij kunnen zich hiermee kosteloos oriënteren op hun exportkansen. Het kan ook gaan om vergroting van de omzet indien de export niet meer dan 25% van de omzet is. Erik: "De SIB regeling is een coaching- en voorbereidingstraject voor mkb-bedrijven dat in drie stappen naar internationale aanpak leidt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verstrekt deze subsidie en heeft NBDA aangewezen als uitvoerende partij. Bij het onderzoek naar mogelijkheden en risico's in het buitenland komen vragen aan de orde als: Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen? Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen en wat is een geschikte entreestrategie om uw kansen in het gekozen land te verzilveren?” Een flink aantal Deventer bedrijven heeft al gebruik gemaakt van de diensten van NBDA. Erik: “Dit zijn er inmiddels ongeveer 30 en groeit nog steeds door. Veelal startte dit met de aanvraag en uitvoering van het SIB en vaak huren bedrijven mij daarna nog in voor ondersteuning bij implementatie. Elke traject is uniek en het geeft mij veel voldoening om bedrijven te helpen met groeien in het buitenland”. Zo is Erik in 2015 met een Deventer ICT-bedrijf op missie gegaan naar China met als resultaat omzet uit China met perspectief op nog veel meer.

Kringcoördinator export bij MKB Deventer

Sinds 2017 is Erik Kringcoördinator export bij ondernemersvereniging MKB Deventer. Erik is klankbord bij de opzet van exportactiviteiten voor de leden. Dankzij Eriks enthousiasme en drive blijft dit niet beperkt tot meedenken. Zo heeft Erik relaties aangeknoopt met diverse Duitse Hanzesteden voor de opzet van onderlinge matchmaking met ondernemers uit Deventer. Verder is een missie ondernomen naar partnerstad Sibiu in Roemenië; ook hier zijn handelskansen geïdentificeerd en worden afspraken gemaakt om deze te verzilveren.

Exportlanden
Wereldwijd met focus op Europa en Singapore