Frans van As

Polteq | Frans van As

Website: www.polteq.com

Article in other language:

Polteq

Polteq is in Nederland en België marktleider op het gebied van softwaretesten en testopleidingen. De hoofdvestiging zit in Amersfoort. Er zijn nog vijf vestigingen in Nederland en één in Leuven, België. Totaal werken er 170 medewerkers. Polteq opende in 2016 een vestiging in Deventer, van waaruit 15 medewerkers actief zijn.

Regionaal en internationaal
Polteq ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van hun (software)product. Dit kunnen internetapplicaties zijn, maar ook ERP of andere backoffice applicaties. Het testen vindt meestal plaats op de klantlocatie. Polteq is regionaal georiënteerd; medewerkers worden bij voorkeur bij klanten in hun eigen regio ingezet. Hierdoor ontstaat goede aansluiting bij de organisatie en de cultuur van de klant.
Daarnaast opereert Polteq ook internationaal. De hierbij opgedane kennis van en ervaring met nieuwe ontwikkelingen en technologieën op het vakgebied softwareontwikkeling en -testen, worden weer gebruikt voor de scholing van het eigen personeel. Hiervoor heeft het bedrijf een opleidingstak opgezet. Kennisdeling is een van de kernwaarden van Polteq. Door middel van vakinhoudelijke testopleidingen en -trainingen worden niet alleen de eigen medewerkers, maar ook die van klanten opgeleid en getraind.

Energie app
De klanten van Polteq zijn zeer divers. Het merendeel is te kwalificeren als mkb-plus. Dit zijn ICT- en softwarebedrijven, maar ook eindgebruikers daarvan, zoals retail, banken en verzekeraars. Eén van deze klanten is Bosch Nefit. Een recente innovatie van Bosch Nefit is de Nefit Easy, een op afstand bedienbare kamerthermostaat. Met een app kan de gebruiker via zijn mobiel de verwarming in zijn woning bedienen. De uitdaging was ervoor te zorgen dat dit met elk type mobiel device mogelijk is. Dankzij Polteq is dit gelukt.

Kwalitatieve groei
De ambitie is kwalitatief te groeien. Sales Manager Frans van As legt uit: “We willen de beste blijven en dan komt groei vanzelf. We zien meer en meer van onze klanten volgens de agile methode werken, waarbij multidisciplinaire development teams gezamenlijk werken aan (software)producten. In deze teams zitten steeds vaker onze softwaretesters. Dit scheelt onze klanten veel tijd en geld en belangrijker: het verhoogt de kwaliteit van het product. Wij zien daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet. We verwachten dat onze vestiging in Deventer de komende jaren door kan groeien tot ongeveer 25 a 30 personen”.

Exportlanden
België, Duitsland, Verenigde Staten, China