Rosa Maseda

Rosa Maseda | Rosa Maseda

Website: www.rosamaseda.com

Article in other language:

Rosa Maseda

Tassen in vele vormen. Eenvoud. Leer. Kleur: bruin, grijs, groen en zwart tinten. Handgemaakt, ontwikkelt vanuit een creatief brein. Een tas, een object, passend bij elke kledingstijl. Dit zijn een paar van de kenmerken die je gelijk opvallen als je de sfeervolle winkel van Rosa Maseda binnenstapt in de Kleine Overstraat in Deventer.
Een ontwerper, creatief, zakelijk en een met haar producten. In 2009 is Rosa gestart met het tassenlabel ’ROSA MASEDA’. Ze heeft van meet af aan alles geïnvesteerd in haar bedrijf. De ontwikkeling, de financiering van kleine producties elders in Europa, marketing campagnes en natuurlijk de vele beursbezoeken in Nederland, Duitsland en Italië.
Sinds 2013 is Rosa gevestigd in Deventer. In 2017 is Rosa verhuisd naar een groter pand in de Kleine Overstraat. Het nieuwe pand biedt meer ruimte voor de tassencollectie. Het atelier achter in de winkel meer mogelijkheden om aan haar collectie te werken. Alle tassen in de winkel zijn door Rosa ontworpen. De tassen worden getest op bruikbaarheid en doorontwikkeld. Gedurende het interview, stappen verschillende vrouwen de winkel binnen. Soms even nadenkend over de prijs, maar uiteindelijk gaan ze met een prachtige tas de winkel uit!

Duurzaam Nederlands rundleer
Leer in natuurlijke tinten. Rundleer dat wordt betrokken van Nederlandse leerlooierijen. Rosa: “Zo ben ik verzekerd van duurzame productie en preparatie van een hoogwaardige leerkwaliteit”. Door de investeringen zijn de relaties met de leerlooierijen uitgebouwd, hierdoor kan Rosa ook profiteren van bijzondere huiden in kleine oplage.

Organische groei
De creativiteit en de zakelijkheid van Maseda zijn in goede balans met elkaar. De tassen zijn minimalistisch. Op beurzen wordt Rosa Maseda vaak bezocht door verschillende grote spelers in het tassensegment. De tas valt op!
Maseda is een erkend leerbedrijf voor vakmensen, waar kleine producties voor derden kunnen worden gerealiseerd.
Rosa is klaar voor een volgende stap om haar bedrijf te laten groeien. De webshop biedt nieuwe mogelijkheden voor groei. Plannen voor uitbreiding om verkooppunten in te richten in Engeland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk liggen klaar. Duitsland is in 2018 het eerste exportland met een eigen vestiging. Wie weet brengt het exportnetwerk haar op een nieuw spoor!

Exportlanden
Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland