Martin Bolderman

Sportverlichting | Martin Bolderman

Website: www.sportverlichting.com

Article in other language:

Sportverlichting

Sportclubs verbruiken enorm veel energie, mede dankzij de veldverlichting. Sportverlichting.com is een kennis- en realisatiepartner op het gebied van verduurzamen van sportaccommodaties. Martin Bolderman adviseert samen met zijn team vanaf 2016 sportclubs met lichtplannen en businesscases in LED-verlichting. Uitgangspunt is de conventionele verlichting te vervangen door LED van de topmerken die Sportverlichting.com voert. Een besparing van 50% en een terugverdientijd van 5 jaar zijn tegenwoordig geen ondenkbare getallen meer.

Bestuursfunctie biedt inzicht
Bolderman heeft vanuit zijn bestuursrol bij een sportvereniging ‘het licht gezien’ om zijn bedrijf op te zetten. Bij offerte-aanvragen voor vervanging van de mastlampen, werd er geen duidelijk lichtplan, of een overzicht van de kosten en terugverdientijd bij de aanschaf van nieuwe lampen, aangeleverd. Martin: “Dat moet anders kunnen. En zo ben ik gestart om de fabrikanten zelf te benaderen. Snel een website bouwen en folders maken is dan tevens een eerste stap om Sportverlichting.com zichtbaar te maken”.

Kostenbesparing voor een sportclub
De grootste kostenpost op de energierekening is vaak de veldverlichting. Naast een offerte maakt Martin een besparingscase, een lichtplan en brengt de subsidiemogelijkheden in kaart. Door de fabrikanten te benaderen heeft Bolderman vier topmerken LED-verlichting (AAA-LUX, Lumosa, Philips en Cree) in huis. Met deze merken wordt de juiste lichtopbrengst en gelijkmatigheid voor iedere sport aangeboden, in verschillende prijsklassen. Sportverlichting.com heeft ruim 50 sportclubs in Nederland voorzien van nieuwe LED-verlichting, waaronder het stadion van hockeyclub Rotterdam. De projecten worden turnkey opgeleverd voor de sportclub.

Sportverlichting.com een jong en dynamisch bedrijf. Een advies voorzien van een business case, een lichtplan en subsidies is nieuw binnen deze markt. Een route die kansen biedt om ook grote clubs aan Sportverlichting.com te binden.

Partnership met Heijmans
In mei 2018 is Sportverlichting.com een partnership aangegaan met Heijmans. Heijmans verzorgt al jaren de verlichting en installaties bij diverse sportclubs. Met deze samenwerking worden de klanten van Heijmans overgeheveld naar Sportverlichting.com, zodat zij de clubs kunnen ontzorgen met een goed advies, businesscase, lichtplan en de subsidieaanvragen. Vervolgens voert Heijmans de installatiewerkzaamheden uit en staat garant voor kwaliteit en veiligheid. Dankzij deze strategische samenwerking maakt Sportverlichting.com een grote groei door en verwacht binnen 5 jaar marktleider te zijn op het gebied van het verduurzamen van sportclubs.

Exportlanden
België, Duitsland, Engeland, Portugal, Spanje