Suze Maclaine Pont |

Website: www.suzemaclainepont.com

Article in other language:

Suze Maclaine Pont

Suze Maclaine Pont is opgeleid als scheepvaartkundig ingenieur en was voorbestemd om stuurvrouw te worden op de grote vaart. Het varen is nog steeds een hobby, maar beroepsmatig is Suze een andere weg ingeslagen.

Producten & Diensten 

Suze startte als projectmanager bij onderzoeksinstituut TNO. Daar kende ze een vliegende start. Binnen zes maanden na haar aanstelling had ze voor 1,5 miljoen aan projectgelden verworven. Suze: “Dit ging me makkelijk af. Ik genoot ervan om met innovatievraagstukken de uitdaging met meerdere bedrijven uit dezelfde branche (veelal de scheepvaart) aan te gaan en hen verder te helpen. Ik ontwikkelde een eigen methode om de ‘ja, maar’ houding van ondernemers bij innovatievraagstukken weg te nemen”.  Al snel besloot Suze dit werk als zelfstandig ondernemer voort te zetten.

Dit verliep succesvol en grote projecten met veel Europees geld werden door Suze opgezet en uitgevoerd. Tijdens deze trajecten ontdekte Suze dat de grootste belemmering niet het innovatievraagstuk is, maar de mindset van de ondernemer. Te vaak wordt gedacht in belemmeringen die vaak ook van financiële aard zijn: te hoge investeringen, hoe regel ik de financiering etc.

Suze besloot hierop te focussen en hiervoor trainingen te ontwikkelen. Deze trainingen worden steeds vaker in het buitenland gehouden. Zo organiseert Suze een driedaagse training in Londen en Brussel. Dat de trainingen aanslaan en in een behoefte voorzien, blijkt wel uit de 56.000 volgers die ze op Facebook heeft. Hoe meer lezingen Suze geeft, hoe meer reacties deze opleveren van ondernemers die graag een individuele training wensen.