Tom, Joachime en Bastiaan Hutten

Ten Kate Flowers & Decorations | Tom, Joachime en Bastiaan Hutten

Website: www.tenkate-deventer.nl

Article in other language:

Ten Kate Flowers & Decorations

Ten Kate Flowers & Decorations een onderneming waar alles om natuurlijke schoonheid draait. Sinds 1970 is Tom Hutten actief met zijn hobby: de natuur! De grootste inspiratiebron die we hebben. Wat is er mooier dan met levend materiaal te werken en iedere dag opnieuw met je hobby bezig te kunnen zijn? Kunstwerken maken van bloemen en planten. Het mooiste vak wat er is! Het grootste compliment dat je krijgt voor een inrichting is dat je mensen intens ziet genieten.

Ten Kate Flowers & Decorations heeft Tom Hutten in 1978 overgenomen en uitgebouwd tot een bedrijf van wereldklasse binnen de bloemenbranche. Vanaf 1990 is Ten Kate internationaal actief op beurzen, evenementen en privéfeesten.

Exporteren van diensten bestaat uit het adviseren bij de inrichting van beurzen, evenementen of een feest. Een totaalpakket waarin bloemen en planten de hoofdzaak vormen. Het begon in 1995 bij de TEFAF in Basel. Daarna volgt als snel Art Basel en diverse evenementen en beurzen in Duitsland, België, Frankrijk en sinds 2016 ook de USA.

Al meer dan 30 jaar is Ten Kate de vaste partner van de belangrijkste kunstbeurs ter wereld: de TEFAF in Maastricht. Deze beurs draait om beleving. De bloemstukken van Ten Kate dragen in belangrijke mate hieraan bij. In de grootste bloemstukken zitten meer dan 20.000 bloemen verwerkt, die tijdens de beurs twee keer vervangen moeten worden. Tijdens de gehele beursperiode verwerkt het bedrijf 150.000 bloemstelen.

In 2016 startte TEFAF een extra beurs in New York. Aan Ten Kate werd gevraagd ook hier de bloemstukken te leveren. Tom: “Het was in het begin wel een puzzel qua regelgeving, maar toen we daar eenmaal doorheen waren, hebben we een prachtige beurs ingericht met veel positieve reacties. Inmiddels hebben we een eigen opslag in New York. De TEFAF New York wordt twee keer per jaar, in het voor- en najaar gehouden”.

Tom Hutten heeft de bedrijfsopvolging geregeld. Zijn inspiratie, creativiteit en ondernemersgeest zijn in het DNA van zijn zoon Bastiaan en dochter Joachime verweven. Beiden hebben steeds meer taken kunnen overnemen, Tom: “De veranderende tijdgeest houdt je alert, we weten wat er speelt binnen de branche en lopen voorop in bloemdecoraties”. Bastiaan Hutten en Joachime Hutten zullen met hun expertise en talent Ten Kate Flowers & Decorations verder uitbouwen.

Exportlanden
België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten