Edo Draaijer

The Unemployed Chefs | Edo Draaijer

Website: www.theunemployedchefs.com

Article in other language:

The Unemployed Chefs

Twaalf chefs die bruisen van creativiteit. Een mise en place van kennis en talenten, allen met een eigen bedrijf en samen vormen ze The Unemployed Chefs, een total design studio onder leiding van de creative director Edo Draaijer. Zijn studio in de Raambuurt in Deventer is de creatieve gaarkeuken. Twaalf chefs die ook nieuw talent verwelkomen in hun keuken. Chefs die vanuit hun eigen specialisme samenwerkend en aanvullend zijn op elkaars werkterrein, zodat de klant wordt gefêteerd op haute cuisine.

Voorgerecht
Edo werkt al jaren met creatieve zelfstandigen en maakt illustraties, animaties en cartoons voor diverse klanten. Bijvoorbeeld de 37-delige animatieserie voor AvroTros Opgelicht, samen met animator Bas Tular en tekstschrijver Luuk Talens. Deze samenwerking smaakte naar meer.

Amuse
Edo werd gevraagd door het Japanse elektronicaconcern NEC.com, voor de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam. Op deze grote technologiebeurs demonstreerde Draaijer hoe hij met gewone kwasten fraai kon schilderen op een digitaal scherm. Dit leverde hem een uitnodiging voor talrijke andere beurzen op van het Canadese touch screen-bedrijf Baanto. Zo belandde hij onder meer in Las Vegas en Dubai.
Een menukaart waar veel bedrijven van zullen smullen, met opdrachtgevers als Heineken, Qmusic, Unilever en Friesland Campina, de Provincie Overijssel, kranten en tv-programma’s.

Van Tussengerecht naar Hoofdgerecht
De gaarkeuken produceert naar hartenlust tussen- en hoofdgerechten, zodat de klant verfijnd kan genieten. In Dubai Mall, bevindt zich een enorm aquarium, met daarboven een groot beeldscherm van 50 x 14 meter, opgebouwd uit 820 schermen. De daarop vertoonde animaties komen uit de keuken van de The Unemployed Chefs. Edo: ”Ik ben hier als creative director bij betrokken en heb de animaties ontworpen. Michael de Louwere heeft alle vissen geanimeerd. De 3D-animaties zijn van Johan van ‘t Hul en Hans Bakker heeft de soundtracks gemixt. Een project gestart in 2017 en we zijn er nog steeds mee bezig”.

Total Design
”Ik wil laten zien dat klanten voor alle creatieve dingen bij ons terechtkunnen. Van film tot 2D- en 3D-animatie, van tekst en totale concepten tot fotografie”, vertelt Edo. Twee fotografen Rick de Visser en Sushilla Kouwen die prachtige gerechten vastleggen. Nieuwe klanten en opdrachten dienen zich aan. Heeft u trek? Bekijk het menu op: www.theunemployedchefs.com

Exportlanden
Duitsland, Engeland, Frankrijk
Canada, Dubai, Japan, de Verenigde Staten

Bijschrift, karikatuur The Unemployed Chefs © Edo Draaijer

Twaalf creatievelingen van The Unemployed Chefs Op de bovenste rij (v.l.n.r.) Sushilla Kouwen (fotograaf), Johan van ‘t Hul (3D generalist/sculpter/renderartist), Niek Koot (productie/regie/camera), Sam Golbach (regie/camera/montage), Hans Bakker (sounddesigner), Thijs Wessels (karikaturist/painter/digital artist) Op de onderste rij (v.l.n.r.) Michael de Louwere (3D animator/sculpter), Bas Tular (2D animator/motion graphics), Jori Heetveld (regelaar/communicatie), Edo Draaijer (digital artist/concept en storyboard arts), Luuk Talens (tekst- en scriptschrijver) en Rick de Visser (fotograaf).