Arman Ercan Gulsen

Tulip Consultancy International | Arman Ercan Gulsen

Website: www.tci.eu

Article in other language:

Tulip Consultancy International

Tulip Consultancy International (TCI) is een internationaal advies- en handelsbureau, opgericht in 1997, door de drie broers Gulsen. Gestart als vertaalbureau voor het bedrijfsleven, kwam daar al snel exportconsultancy en internationaliseren van bedrijven bij. De specialisatie van TCI richt zich op Turkije en omliggende landen. TCI biedt vertaaldiensten aan voor alle talen van de wereld. Voor de meest gangbare talen wordt gebruikt gemaakt van een vaste pool van native vertalers. Daarnaast beschikt TCI over een pool van duizenden native speakers. Een andere tak van het bureau is exportbevordering. TCI verzorgt daarbij de marktverkenning, biedt hulp bij keuze van zakenpartners en het regelt het juridische traject. Ook het oprichten van bedrijven is een sterk onderdeel van TCI. ‘Protective Legall Services’ is met name in de oprichtingsfase van een bedrijf in het buitenland een onmiskenbaar onderdeel. Sinds 2016 heeft TCI ook een eigen handelstak. Via de contacten uit het Midden-Oosten komt regelmatig de vraag naar consumentenartikelen: ‘Made in Europe’. Daarop heeft TCI een aparte handelstak opgezet die voorziet in deze behoeften. Arman Ercan Gulsen is trots op de uitstekende reputatie van TCI bij haar relaties. Arman Ercan: “Wij moeten helaas nog wel eens puinruimen bij export naar Turkije en de buurlanden doordat bedrijven er te makkelijk over denken. Het is dan extra genieten als het dankzij ons grote netwerk en persoonlijke benadering wel lukt”.

Dutch Trading Concepts
Er kwamen dermate veel vragen voor de handelstak binnen dat TCI hierbij een samenwerking heeft gevonden met meerdere specialisten. Onder de naam Dutch Trading Concepts treden zij gezamenlijk naar buiten en benaderen zij de markt.
DTC wordt via haar grote netwerk mondiaal benaderd om innovatieve en duurzame producten dan wel diensten te vermarkten in haar focuslanden. Dit is een tweeledig proces waarbij ook vanuit de focuslanden opdrachten binnenstromen voor de Europese markt. Hierbij wordt samen met de opdrachtgever gekeken naar de wijze van samenwerking.

Exportambitie
TCI verwacht flink te groeien met de handelstak en Dutch Trading Concepts. Het Midden-Oosten bestelde tot nu toe veel in China en daar komt men steeds meer op terug. Men wil in toenemende mate: ‘Made in Europe’.

Exportlanden
TCI Vertaal- en Tolkdiensten: wereldwijd in- en uit alle talen.
Handelstak & Exportconsultancy: Duitsland, Italië, Bulgarije, Hongarije, Zuid-Afrika, Azerbeidzjan, Albanië, Cuba, Irak, Iran, Jordanië, Turkije, India en Zuid-Amerika en de voormalige Turkssprekende Sovjet Republieken zoals Kazachstan, Kirgizië en Turkmenistan.