Hein te Riele

VVV Deventer | Hein te Riele

Website: www.deventer.info

Article in other language:

VVV Deventer

VVV Deventer is een full service evenementenbureau dat Deventer en de regio Salland onder de aandacht brengt van vele duizenden bezoekers: zakelijk en particulier. Er werken bij de VVV Deventer 12 personen en 45 stadsgidsen. Het product van de VVV is uniek en dat is Deventer, één van de oudste steden van Nederland. In 2018 bestaat Deventer 1250 jaar! Door de ligging aan de IJssel en het grote historische karakter, heeft Deventer bewoners en bezoekers veel te bieden. Steeds meer buitenlandse toeristen weten Deventer en het ommeland ook te vinden en te waarderen. De bekende evenementen als Deventer op Stelten, de Boekenmarkt en het Dickens Festijn trekken veel toeristen naar Deventer. Met inzet van digitale media als onderdeel van de citymarketing van Deventer wordt ook veel bezoek gegenereerd naar de evenementen én 365 dagen per jaar.

Naast vele toeristen wordt Deventer veel bezocht door buitenlandse relaties van het Deventer bedrijfsleven. Veel Deventer bedrijven zetten Deventer actief in bij het relatiebeheer van hun gasten. De VVV speelt hier op in met speciale arrangementen en meertalige stadsgidsen. VVV Deventer neemt actief deel aan de jaarlijkse Internationale Hanzedagen, en promoot daar uiteraard Deventer. Voor de buitenlandse marketing wordt samengewerkt met Hanze Marketing en met de Hanzesteden aan de IJssel. In de gids ‘The Netherlands’ van Lonely Planet wordt Deventer benoemd als één van de tien highlights van Nederland!

Dickens Festijn
Het Dickens Festijn is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal vermaard evenement. Het evenement wordt onder andere bezocht door 125 bussen uit Duitsland en tientallen bussen uit België, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Hanzestad Deventer
Het Deventer bedrijfsleven is vanuit de historie van het Hanzeverbond al zeer internationaal. De laatste jaren gaan steeds meer bedrijven internationaal zaken doen en bereiden exporterende bedrijven hun internationale contacten verder uit. Dit zorgt ook voor groei bij de VVV. Een nieuwe groeimarkt is China. De randstad wordt steeds voller met toeristen en de toeristen willen mede daarom ook verder kijken. Deventer is daarbij zeer aantrekkelijk. Een eerste stap om de Chinese markt aan te boren is de aanstelling van Chinees talige stadsgidsen.

Exportlanden
België, Duitsland, Frankrijk zijn de belangrijkste landen.