Marco van Rooijen

Vadac | Marco van Rooijen

Website: www.vadac.com

Article in other language:

Vadac

is gespecialiseerd in technische accessoires voor caravans, campers en boten. Sinds de start van het bedrijf in 1997 is ondernemer Marco van Rooijen op zoek naar oplossingsgerichte producten. Drijfveer is om producten te ontwikkelen die de consument verrassen. Of het nu gaat om productverbeteringen of geheel nieuwe producten, het doel is altijd een onderscheidend product waarbij gebruiksgemak, kwaliteit en levensduur voorop staan.

VADAC is marktleider op het gebied van volautomatische satellietantennes voor campers en caravans. Andere producten voor deze branche zijn caravanairco’s, caravanmovers, elektrische vloerverwarming, sloten, wielklemmen en oplegmatrassen. Voor de boten beschikt VADAC over een assortiment sloten, een buitenboordmotortrolley en boothoezen. Qua productontwikkeling zit het bedrijf niet stil. Zo is door VADAC een nieuw type buitenboordmotortrolley ontwikkeld. Marco: “De nieuwe trolley is beter en heeft ook nog eens een lager gewicht. We zijn in staat geweest het gewicht terug te brengen van zeven naar vier kilo”.
Een nieuwe doelgroep is de transportsector. VADAC heeft voor het beveiligen van opleggers speciale sloten ontwikkeld. In Ierland zijn reeds vele vrachtwagens uitgerust met het eigen merk slot: PowerLock. Het mooie is dat deze in Deventer door de sociale werkplaats Sallcon geproduceerd worden. In Europa worden jaarlijks ruim 250.000 opleggers gebouwd zonder slot, hier liggen kansen voor het bedrijf. De eerste 2.000 opleggers zijn inmiddels voorzien met de PowerLock.

Marco is trots op meerdere zaken. “De in eigen beheer ontwikkelde buitenboordmotortrolley is een doorslaggevend succes geworden en in het afgelopen decennium een begrip geworden in de watersport”.Door een sterke focus te leggen op unieke en onderscheidende producten gekoppeld aan een eigen merkidentiteit slaagt VADAC er steeds beter in een relevantie marktpositie in te nemen.
VADAC verwacht met name te kunnen groeien met het exporteren van haar producten. In de thuismarkt zijn de producten volwassen geworden en nu rijp voor een internationale uitrol. De komende tijd worden hiervoor op alle fronten forse stappen gezet.

Exportlanden
Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Zweden, Finland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Rusland, Singapore en Turkije.