Johan Meijer

Van Leeuwen Precisie | Johan Meijer

Website: www.vanleeuwen.com

Article in other language:

Van Leeuwen Precisie

Van Leeuwen Precisie is de specialist op het gebied van stalen precisiebuizen en andere precisieproducten waaronder cilinderbuizen, hydrauliekleidingen, assen in geschilde, geslepen en hardverchroomde uitvoering en diverse componenten. Met het hoogwaardige en diverse assortiment richt het bedrijf zich op het leveren van (totaal)oplossingen voor de werktuigbouw, hydrauliek, automotive en meubelindustrie. Van Leeuwen Precisie heeft in Deventer een vestiging met 56 medewerkers. Bij de Van Leeuwen Buizen Groep werken wereldwijd bijna 1.100 medewerkers in 42 vestigingen.

Uitgebreide voorraden
Van Leeuwen Precisie onderscheidt zich door uitgebreide voorraden van precisieproducten. Commercieel directeur Johan Meijer: “Onze Deventer vestiging is daarmee uniek. We hebben ruim 5.000 ton aan voorraad liggen die binnen 24 uur geleverd kan worden aan de klant. Vanuit Deventer leveren wij aan ongeveer 1.000 tot 1.200 klanten”. Naast levering vanuit voorraad levert Van Leeuwen Precisie ook aanvullende diensten als: zagen, ontbramen, wassen, boren en honen.
Het klantenbestand is zeer divers. Zo levert Van Leeuwen Precisie dagelijks aan vrachtwagenfabrikant DAF en busproducent VDL. Bijzonder is dat veel producten via DAF vervolgens geëxporteerd worden naar DAF Brazilië.
Directe export vindt naar veel landen plaats. Zo worden hoogwaardige cilinders geëxporteerd naar het hoge noorden van Finland voor bosbouwmachines, naar Rusland voor brandweerwagens en landbouwcombines en naar Duitsland naar de marktleider hydraulische kranen: Liebherr.

Knowhow
Johan: “We hebben veel knowhow in huis op gebied van precisiebuizen en toebehoren maar met name ook op het gebied van kwaliteitszorg. We zijn ISO gecertificeerd en werken op veel vlakken volgens IATF (vernieuwde versie van ISO-TS, automotive driven). We maken bij klanten mede daarmee het verschil ten opzichte van andere aanbieders.

Exportambitie
Momenteel komt 20% van de omzet uit export. De mogelijkheden voor verdere groei in export zijn groot. Van Leeuwen heeft onlangs een partner overgenomen in Duitsland en via hen wordt verdere groei in Duitsland verwacht. De positie in Scandinavië is stevig en zal ook verder groeien. Verder wordt gekeken naar uitbreiding voor export naar de USA en de rest van Oost-Europa.

Exportlanden
Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Litouwen, Polen, Slowakije, Scandinavië, Spanje, Brazilië, Dubai, Indonesië, Noord-Afrika, Rusland, Turkije en Verenigde Arabische Emiraten.