Cor de Best

Van Lente Systeemintegratie B.V. | Cor de Best

Website: www.vanlente.nl

Article in other language:

Van Lente Systeemintegratie B.V.

Van Lente Systeemintegratie B.V. is opgericht in 1933 en bestaat ruim 85 jaar. Van Lente is een systeemintegrator op het gebied van Technische Automatisering, Technische Installaties en Technisch Beheer. Van Lente biedt innovatieve totaaloplossingen en diensten voor het gehele productieproces en levert daarmee een continue bijdrage aan het succes van haar klanten. De aanwezige kennis en ervaring wordt dagelijks ingezet onder het bedrijfsmotto: Samen denken, Samen doen. Sinds oktober 2015 beschikt Van Lente over een tweede vestiging in Reeuwijk. Vanuit deze vestiging werkt een team op het gebied van gebouw gebonden Meet- en Regeltechniek en gebouwautomatisering. Bij Van Lente werken 145 personen.

Binnen de industrie is Van Lente dé partner van ideevorming tot oplevering van sensor tot ERP. Voor nieuwbouw projecten, modificaties binnen productieomgevingen of migratie van oud naar nieuw biedt het bedrijf oplossingen op gebied van: productiemanagement, productie- en procesautomatisering, machinebesturingen, industriële communicatie techniek, gebouw gebonden installaties en paneelbouw. De klanten bevinden zich voornamelijk in de sectoren ‘food en feed’. In deze sectoren wil Van Lente de ‘leading partner’ zijn voor alle productiebedrijven die daarin actief zijn.

Van Lente heeft in 2017 in België een complexe opdracht afgerond in een nieuwe, grote zuivelfabriek. Trots is Van Lente ook op de zelfontwikkelde software (OEE) waarbij verspillingen in het productieproces van de klanten wordt opgespoord. Dit levert onverwachte en vaak grote besparingen op tot verrassing van de klant. De Best: “Er kan zo veel geld bespaard worden”.
Op opleidingsgebied onderscheidt Van Lente zich ook. Samen met leveranciers heeft Van Lente voor zeven ROC-scholen een lesprogramma ontwikkeld waarbij de leerlingen met de allernieuwste technieken op gebied van schakelkasten kunnen werken. Dit programma wordt nu aan bijna 2.500 leerlingen in de regio aangeboden.

Exportambitie
Op internationaal niveau staat de Nederlandse zuivelindustrie zeer hoog aangeschreven. De Best: “Zonder overdrijven kunnen we stellen dat dit het beste is wat de wereld te bieden heeft”. Van Lente speelt bij de industriële automatisering van de zuivelindustrie een belangrijke rol en wordt meer en meer gevraagd om deze expertise ook in andere landen in te zetten. Er worden gesprekken gevoerd met diverse Europese bedrijven.

Exportlanden
België en Duitsland.