A.M. van Opijnen

Van Opijnen | A.M. van Opijnen

Website: www.vanopijnentransport.nl

Article in other language:

Van Opijnen

Opijnen is opgericht in 1946 te Gorssel. Met binnenlandsvervoer is het bedrijf gestart en eind jaren 50 van de vorige eeuw is Van Opijnen met internationaal transport begonnen.
Door de gestage groei, is het bedrijf eind jaren 80 van de vorige eeuw gevestigd op industrieterrein Kloosterlanden te Deventer. Hier is ook het zusterbedrijf Industriële Diensten Deventer gevestigd (sinds 1979), welke zich bezighoudt met warehousing voor hun klanten. Op het terrein bevindt zich naast het kantoorpand, een opslagcomplex van 40.000 m², een crossdock ruimte met laadperrons, een tankeiland en de parkeerplaats. Tevens is een goed geoutilleerd garagebedrijf aanwezig waarin het onderhoud van het eigen materieel en het onderhoud voor derden geschiedt.

“Deventer is een bewuste keuze omdat we veel rijden voor een aantal productiebedrijven en verladers uit deze stad en we zo kort mogelijk bij de klant gevestigd willen zijn. Onze specialiteit is ‘dedicated Full Truck Loads’ (FTL) waarbij we zo veel mogelijk integreren in de logistieke processen van onze opdrachtgevers”, vertelt Van Opijnen.

Naast de FTL-transporten bestaat het specialisme uit Groupage, (deel)zendingen van pallets, vervoer van blikjes voor de ‘food en feed’ markt, ADR transporten in bulkcontainers, en lengtezendingen voor onder andere staal, indien nodig met uitschuiftrailers. Hierbij maakt Van Opijnen gebruik van mega-huiftrailers met een inwendige hoogte van 3 meter.
Van Opijnen: “Alle transporten zijn bijzonder. Of het nu de eerste duiventransporten waren in de regio Deventer naar Zuid-Nederland en later in het seizoen naar Zuid-Frankrijk; of de containers met ingedikt sap die vanuit Rotterdam en Antwerpen in konvooien naar de fabriek in Zwitserland zijn getransporteerd; of op dit moment de FTL en Groupage transporten door Europa. Ieder transport heeft een eigen verhaal".
Van Opijnen wil zijn exportactiviteiten van de Groupage (deel)leveringen verder uitbouwen, met name in de doelgebieden België, Luxemburg, Noord-Frankrijk en Duitsland.

Exportlanden
België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland.