Gerbert van Veen

Van Veen Metal Products B.V. | Gerbert van Veen

Website: www.vanveenmetalproducts.nl

Article in other language:

Van Veen Metal Products B.V.

Van Veen Metal Products is een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar in Deventer is gevestigd. Gerbert van Veen is de tweede generatie Van Veen die aan het roer van het bedrijf staat. Van Veen Metal Products verwerkt roestvrijstaal, staal, cortenstaal, aluminium en zink tot plaatwerk, buizen, kokers en balken. Bij Van Veen Metal Products werken tien personen. De metalen producten die Van Veen levert zijn zeer divers. Dit varieert van onderstellen voor projectmeubilair, bevestigingssystemen voor zonnepanelen, schakelkasten, tralie- en hekwerk, kookbakken en barbecues. Een belangrijk deel van het werk bestaat uit de productie van kasten. Dit betreffen zowel schakelkasten voor het bedrijf Enexis, bestuurskasten voor toegangscontrolesystemen tot informatiezuilen voor taxi’s op Schiphol. Op jaarbasis levert Van Veen zo’n 2.000 kasten af. Dit is zowel maatwerk als serieproductie.

Veel producten worden aan Nederlandse leveranciers geleverd, die dit verwerken in hun producten en machines en vervolgens de hele wereld overgaan. Indirect is de export daardoor nog vele malen groter. Dichter bij huis vinden we ook toepassingen van metaalproducten die zijn geproduceerd door Van Veen, zoals: het Deventer Ziekenhuis, de Boreelkazerne en de nieuwbouw van de Rabobank. Gerbert: “Van Veen is trots op elke klus, maar toch springen daar wel bijzondere klussen bovenuit. In België liggen op veel grote bedrijven zonnepanelen, waarvan de bevestigingssystemen door ons zijn gemaakt”. Ook heeft Van Veen voor een Belgische toeleverancier voor autogarages een speciale straalpijp ontwikkeld voor het reinigen van sondes voor BMW motoren.

Nieuwe vestiging
Vanwege de groei van het bedrijf is Van Veen eind 2017 verhuisd naar een groter (50%) pand. Tegelijkertijd is het machinepark deels vernieuwd. Zo beschikt van Veen over een 3D Metaalprinter met veel toepassingsmogelijkheden. Gerbert: “we hebben heel veel positieve reacties ontvangen van klanten, collega-bedrijven en leveranciers. Met het nieuwe pand en de bestaande en nieuwe machines zijn we klaar voor verdere groei in de toekomst”.

Exportambitie
De export naar België smaakt naar meer. Momenteel maakt Van Veen een exportplan om de Duitse markt te gaan betreden. Hier liggen veel kansen.

Exportland
België