Renė Boom - Peter Wolters

W3 E-candle | Renė Boom - Peter Wolters

Website: www.w3product.com

Article in other language:

W3 E-candle

W3 E-candle is in 2000 opgericht door Peter Wolters en René Boom. In veel historische gebouwen werden kroonluchters nog verlicht met echte kaarsen en onveilige elektrakaarsen. In samenwerking met de Rijksgebouwendienst heeft W3 E-candle een nieuwe elektrische kaars op basis van LED ontwikkeld, die qua kleurbeleving zeer dicht bij echt kaarslicht komt. Bij W3 E-candle werken 4 personen.

De E-candle is voor het eerst toegepast in Paleis Het Loo. De bestaande 2.700 kaarsjes in de diverse kroonluchters werden afgekeurd. Nu zorgen de E-candles voor verlichting in Het Loo, maar ook in het Koninklijk Paleis op de Dam. De voordelen van de E-candle zijn legio. Het gaat veel langer mee: 40.000 branduren in tegenstelling tot 1.000 uur bij een gewone lamp. De energiekosten zijn een stuk lager (terugverdientijd van een tot drie jaar), het is veiliger en de lamp geeft het authentieke licht van een echte kaars. De E-candles hangen in paleizen, musea, landhuizen, kerken, horeca en andere historische gebouwen.

Wolters en Boom zijn trots dat de E-candle is gebruikt voor de kroonluchters in Paleis Het Loo en in het Koninklijk Paleis Amsterdam. In het buitenland zijn de kroonluchters in het Koninklijk Paleis van de Poolse koning Jan III in Wilanów Warschau vervangen. Dit mooie project heeft in Polen ook weer tot nieuwe opdrachten geleid.
In 2018 is een prestigieus project in Duitsland aangenomen. In kasteel en museum Slot Dresden zal alle verlichting in de vele kroonluchters door E-candles vervangen worden. Wolters: “Dit is voor ons een belangrijk project, niet alleen door de grootte. De hele Duitse museumtop kijkt met veel belangstelling naar ons project. Het kan voor ons een prachtig referentieproject worden voor meer werk in Duitsland”.

Er is nog volop werk voor W3 E-candle. In Europa staan nog tal van landhuizen, kastelen en andere gebouwen die met de E-candle uitgerust kunnen worden. In het Verenigd Koninkrijk is in 2018 een nieuwe handelsagent geworven met een uitstekende reputatie. Wolters en Boom verwachten daar flink te groeien.
Op termijn is ook het Midden-Oosten interessant. Eerste voorzichtige contacten zijn er met een Duitse fabrikant van kroonluchters om samen te gaan werken bij export naar het Midden-Oosten.
Ook op het gebied van productontwikkeling zit W3Product niet stil, momenteel wordt gewerkt aan een 3D kaarslicht met bewegende vlam.

Exportlanden
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, Polen en Oostenrijk