Alphons Hesselmann

Wigli | Alphons Hesselmann

Website: www.wigli.nl

Article in other language:

Wigli

De stoel die je laat bewegen! In een tijdperk waarin we meer zitten achter ons bureau dan gezond is voor ons lichaam. Alphons Hesselmann, is in 2007 samen met compagnon Aad van Dommelen gestart met Wigli. Doel een ergo dynamische stoel ontwikkelen waarop je actief zit, in beweging blijft en waardoor je rugspieren sterker worden. Diverse prototypes zijn ontwikkeld, voordat de ‘Wigli One’ voldeed aan hun wensen. Een beukenhouten frame met een rubberen zitting, een tijdloos ontwerp op drie poten.

“Rechtop zitten!”  Dat hoef je bij deze stoel niet te roepen. Je blijft in beweging en dat is beter dan stilzitten. De heren bouwen een website en de stoel verkoopt in Nederland en de Verenigde Staten vrij goed. De tweede stoel is de ‘Wigli Just’, die bestaat uit een buizenframe met een in hoogte verstelbare zitting. Met een Junior variant wordt de scholenmarkt betreden.

Alphons heeft zijn focus nu volledig gericht op de verkoop en marketing van de Wigli. In 2017 is een ‘Wigli Junior SoftSeat’ ontwikkeld. Een verstelbaar buizenframe met een zachte rubberen zitting leverbaar in twee kleuren.  “Je richten op marketing en verkoop, leidt er toe dat er nieuwe kansen ontstaan. Er komen meerdere aanvragen binnen uit Canada en Amerika om als wederverkoper op te treden”, vertelt Alphons. Maar ook de wens om meer op de Europese kantorenmarkt actief te worden is belangrijk. Immers steeds meer organisaties zijn zich bewust dat een gezonde kantooromgeving belangrijk is voor het behoud van hun (gezonde) medewerkers. “We zijn dan ook aan de slag gegaan om een wiebelstoel te ontwikkelen met rugleuning, armleuningen en de nodige verstelbaarheid. Die stoel zal binnenkort het levenslicht zien. En we verwachten daarmee beter aan de wensen van onder andere de Noord-Amerikaanse klant te kunnen voldoen.”

Voor de verkoop in Europa wordt gebruik gemaakt van distributeurs. Nu is de vraag hoe Wigli met succes de Amerikaanse en Canadese markt kan betreden. Met de bij MKB Deventer (Erik de Boer) ingekochte expertise gaat dat zeker lukken. Een nieuwe focus die de gewenste groei kan opleveren door samen te werken.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk,
Verenigde Staten, Canada