Peter Vredeveld

Aziatische Kunst | Peter Vredeveld

Website: www.aziatischekunst.com

Aziatische Kunst

Peter Vredeveld heeft zijn bedrijf Aziatische Kunst opgericht uit passie voor Zuidoost-Azië. Die passie is ontstaan door zijn backpack reizen in dit gebied. Zijn ondernemersgeest werd aangewakkerd door de vele Aziatische kunst die hij tegen kwam en daar handel in zag. Boeddhabeelden vooral uit Birma zijn Peters specialisatie. In de voormalige Johannes Maria Vianneykerk aan de Rielerweg In Deventer is de grootste verzameling Boeddhabeelden van Nederland te bewonderen en te koop.

Peter heeft een groot netwerk opgebouwd in Birma voor de inkoop van kunst. In ongeveer 20% van de gevallen gaat het om echte antieke beelden. De kopers zijn zeer divers. Wat hen gezamenlijk bindt is dat een Boeddhabeeld sereniteit en rust uitstraalt, om even stil te staan bij jezelf. Een altaar creëren in huis of kantoor. Het merendeel van de beelden wordt verkocht aan particulieren, een deel aan de tussenhandel. Van de totale omzet gaat 90% naar het buitenland, waarvan het leeuwenaandeel naar de Verenigde Staten en Europese landen.

Vredeveld heeft drie jaar geleden zijn focus volledig op internet gelegd. Een goede keuze! Het assortiment is gedigitaliseerd en via 15 websites worden verschillende landen bediend. Digitalisering, online beschikbaar zetten en het verzorgen van transport verzorgt Peter zelf.
De vindbaarheid in Google wordt uit handen genomen door twee Nepalese werknemers.

De groei van het bedrijf de afgelopen drie jaar noopte Peter tot het kiezen van een nieuwe locatie voor het uitgebreide assortiment. Dit heeft Peter gevonden in de voormalige katholieke kerk aan de Rielerweg in Deventer. Sinds begin dit jaar zijn meer dan 5.000 Boeddhabeelden in de kerk ondergebracht. De naastgelegen pastorie wordt nu verbouwd tot woonhuis en kantoor voor Peter en zijn gezin.

Peter ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Dankzij de focus op internet is de omzet de laatste jaren enorm gestegen. De nieuwe locatie biedt kansen voor verdere groei. “Het komend jaar wil ik Franstalige landen gaan bewerken en groeien in de landen waarin ik actief ben. Kijk-koopdagen of andere evenementen organiseren staan ook op de planning. Er gaat immers niets boven echt contact met mijn klant.”

Exportlanden

Regulier: Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland en incidenteel de rest van de wereld.


Copyright: MKB Deventer & IJsselStudio 2018