Jan Joost Bosman

Koninklijke Auping | Jan Joost Bosman

Website: www.auping.nl

Article in other language:

Koninklijke Auping

Koninklijke Auping is een innovatief familiebedrijf dat optimaal slaapcomfort levert aan haar klanten. Goed slapen draagt bij aan een gezond en energiek leven. Dit had oprichter Johannes Auping ook voor ogen toen hij in 1888 in Deventer startte met de productie van gezondheidsmatrassen (spiralen) voor ziekenhuizen. Vanuit de overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, bouwt Auping al 130 jaar kennis en ervaring op, op het gebied van slaap en de kracht van rust. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale producent van bedden, matrassen, kussens, dekbedden en bedtextiel. Bij Auping werken ruim 300 medewerkers.

Koploper in duurzaamheid en innovatie
Jan-Joost Bosman, Algemeen Directeur van Koninklijke Auping, geeft aan dat aandacht voor duurzaamheid bij Auping in de genen zit. Sinds de oprichting is men daar al continu mee bezig! Auping is koploper op het gebied van duurzaamheid in de branche (en ver daarbuiten). Auping introduceerde als eerste in de markt het Auping Take Back System (ATBS) voor matrassen, waarbij bij aanschaf van een nieuwe matras de oude matras wordt teruggenomen, gedemonteerd en gerecycled.
Het bedrijf geldt als rolmodel op het gebied van circulair ondernemen waarbij ze het cradle-to-cradle principe omarmt en afval niet meer weggooit maar als grondstof voor iets anders gebruiken. Auping is de eerste beddenfabriek ter wereld met het cradle-to-cradle certificaat.

Duurzaamheidscertificaten
Vanuit de markt is er veel belangstelling voor de duurzaamheidsprestaties van Auping. Veel (inter)nationale hotelketens en natuurparken willen graag duurzaamheidscertificaten halen en de aanschaf van Aupingbedden helpt daarbij.
Wat Auping ook bijzonder maakt is dat men niet produceert op voorraad, maar op marktvraag. Auping is maatwerk, handwerk, vakwerk. Niet ‘one size fits all’, maar met zorg voor persoonlijke eigenschappen en voorkeuren. Orders worden met een gemiddelde doorlooptijd van twee weken geproduceerd en direct uitgeleverd aan ongeveer 500 verkooppunten.
In Nederland heeft Auping een stevige positie in de markt. De groei van de omzet wordt gezocht in het buitenland en door het aantrekken van nieuwe doelgroepen. Nu al komt ongeveer 45% van de omzet uit export. Zo heeft Auping in Duitsland al tien eigen winkels en dit aantal zal nog verder groeien. Ook is in 2016 een start gemaakt met de online verkoop aan consumenten.

Exportlanden
Duitsland, België, Denemarken, Argentinië, Brazilië, Dubai, Groot-Brittannië, Israël, Italië, La Réunion, Libanon, Malta, Nederlandse Antillen, Rusland, Singapore, Spanje, Suriname, Taiwan en Verenigde Arabische Emiraten.