Remko Vogelenzang

Bobeldijk Food Group | Remko Vogelenzang

Website: www.bobeldijk.nl

Article in other language:

Bobeldijk Food Group

Bobeldijk Food Group, is een onderneming waar vlees- en vlees vervangende producten worden gemaakt. Variërend van vinken tot schnitzels én de belangrijkste component: de vegetarische productlijn. Verdeeld over vier hallen met een eigen productielijn voor vlees (schnitzels en vinken); mini-producten (zoals BBQ en fondue); ambachtelijke, vegetarische en 100% plantaardige producten. “Dagvers worden de producten gemaakt, vandaag bereid is morgen in de winkel”, vertelt directeur Remko Vogelenzang.

Vegetarisch
Het merendeel van de export bestaat uit vegetarische en 100% plantaardige producten. Je ziet meer en meer dat de generatie van twintigers hiervoor zeer bewust kiezen. 90% van de export bestaat uit deze producten. Vanuit duurzaamheid wordt gedacht en worden nieuwe producten ontworpen. Innovatief? ”Ja, dat zeker. We moeten nu 7 miljard mensen voeden en in 2030 zijn er dat 9 miljard. De aarde kan hier niet aan voldoen. Dus er moeten nieuwe mogelijkheden worden onderzocht en dat doen we in samenwerking met andere partijen”, vertelt Vogelenzang.

100% plantaardig
Bobeldijk Food Group heeft een bewuste keuze gemaakt om 100% plantaardige producten aan haar assortiment toe te voegen. Een van de innovaties is Vegafit. Zeven verschillende producten waaronder nuggets, balletjes en cordon bleu, die sinds 2017 worden verkocht in alle filialen van een toonaangevende supermarkt. Een assortimentsuitbreiding waarmee de supermarkt voorop loopt.

Project VELDBOON
Het afgelopen jaar is met vijf partners het project VELDBOON gestart. Een initiatief voor innovatie in de voedsel industrie. Bobeldijk Food Group is een van de partners. De veldboon is zeer eiwitrijk, maar het gewas is bijna verdwenen in Nederland. Met subsidie van de provincie Overijssel wordt dit project ondersteund om het gewas opnieuw uit te zetten en te kweken. Ook de marktvraag naar lokaal gekweekte gewassen is gestegen. Met dit project hebben de partners een innovatie die duurzaam is. De veldboon heeft de eerste proef doorstaan met de creatie van een hamburger. De komende maanden zullen zeker nog meer producten worden ontwikkeld die bij de textuur en de smaak van de veldboon aansluiten.

Exportlanden
België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Luxemburg, Polen, Portugal, Slowakije en Spanje.
Via België aan het Midden-Oosten, Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten.