Aart van den Dool

Castart | Aart van den Dool

Website: www.castart.nl

Article in other language:

Castart

Castart B.V. is in 2009 opgericht door Aart van den Dool als agent voor gieterijen, smederijen en staal- en RVS constructiebedrijven uit met name Portugal, Polen, Spanje en Roemenië. Aart beschikt over ruime technische kennis en ervaring als verkoper in deze branche.

Divers giet- en smeedwerk
Dit betreft giet- en smeedwerk in alle ferro en nikkel legeringen inclusief RVS, Duplex, nodulair gietijzer, alle staal legeringen en slijtvast wit gietijzer voor bijvoorbeeld de baggerindustrie. De orders variëren van enkele stuks gietgewicht tot 25 ton tot gietwerk in series van 10.000 stuks van bijvoorbeeld 1 kilo. De klanten van Castart zitten onder andere in de offshore-, chemische-, maritieme-, agrarische-, mijnbouw- en baggerindustrie.

Preferred supplier
Aart levert het meeste werk voor de bagger- en off shore-industrie: “Mijn roots liggen in Sliedrecht en dat is de baggerhoofdstad van de wereld, ik beschik daar over een ruim netwerk. Het duurt even voor bedrijven met je in zee willen, maar als ze overstag zijn en je levert prima werk dan zit je lange tijd goed”. Aart is een out-of-the-boxdenker en is altijd erg innovatief en creatief met het oplossen van technische uitdagingen bij zijn klanten. Al diverse malen heeft hij klanten geholpen bij de ontwikkeling van nieuwe gietstukken. Vaak geven zijn oplossingen gewicht- en kostenreductie met veel toegevoegde waarde voor de klant.

Hij is trots op het feit dat scheepswerf IHC Castart tot preferred supplier heeft benoemd voor het leveren van kabelschijven voor de door hen te bouwen baggerschepen. Zo levert Castart de kabelschijven aan de grootste Cutterzuiger in aanbouw.

Castart is ook zeer tevreden over de samenwerking met gieterijen in Portugal. Zij leveren kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs en het is prettig samenwerken. Door het groeiende aantal orders zorgt Castart voor een indirecte werkgelegenheid van ongeveer 100 personen.

Kwaliteitslabel
Aart ziet een trend dat veel bedrijven bewuster kiezen voor het kwaliteitslabel ‘Made in Europe’. Geholpen door de lage lonen in Portugal en lagere transportkosten kiezen steeds meer klanten voor de producten van Castart. De offshore en baggerindustrie trekt ook aan, zo beschikt scheepswerf IHC momenteel over een orderportefeuille van 1,5 miljard. Castart verwacht dat de omzet binnen twee jaar naar 10 miljoen euro doorgroeit.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Italië, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Roemenië,
Dubai en de Verenigde Staten