Bert Dommerholt

DOVIDEQ medical | Bert Dommerholt

Website: www.dovideqmedical.com

Article in other language:

DOVIDEQ medical

DOVIDEQ Medical, het innovatieve bedrijf van Bert Dommerholt en Menno de Braak bestaat sinds 2011. Het bedrijf telt tien medewerkers en opereert op het snijvlak van de meettechniek en de medische wereld. DOVIDEQ produceert meetinstrumenten voor de kwaliteitsbeoordeling van endoscopen en die worden gebruikt bij kijkoperaties.

DOVIDEQ heeft als eerste ter wereld een endoscooptester ontwikkeld: de ScopeControl. Hiermee kan de kwaliteit van starre endoscopen worden getest, waarmee de totale kwaliteitszorg in de operatiekamer wordt verbeterd. Uit onderzoek in Nederlandse operatiekamers blijkt dat 4% van de endoscopen niet goed functioneren. In het buitenland ligt dit percentage nog een stuk hoger, tot wel 10%. Het testen van de endoscopen is eenvoudig en levert alle informatie op die noodzakelijk is. Defecten worden direct gesignaleerd en de endoscoop kan ter reparatie worden aangeboden. Kwaliteit voor een patiënt staat voorop! De kostenbesparingen voor het OK team, dat gemiddeld tussen de 2.000 en 4.000 euro per uur kost, helpt uiteraard ook.

Eind 2016 heeft DOVIDEQ een lichtkabeltester, de GuideControl, op de markt gebracht. Deze aanvulling is meteen een doorslaand succes!

Voor de toekomst is het in eigen beheer ontwikkelde Cloud platform “Endoscopemanager” waar alle gemeten data in de wereld verzameld wordt van doorslaggevend belang. Het geeft de klanten volledige controle over hun inventaris en DOVIDEQ inzicht over welke endoscopen van welke merken waar verkocht worden, hoeveel het zijn en hoe ze zich kwalitatief verhouden tot de concurrenten. Dat DOVIDEQ een uitstekend product heeft ontwikkeld blijkt onder andere uit het winnen van de ‘Young Technology Award’, ‘MKB Export Award’, ‘Shell Live Wire award’ en de ‘Nationale Zorginnovatie Award’.

Samenwerking
DOVIDEQ hecht veel belang aan de samenwerking in de regio. Demcon in Enschede produceert de ScopeControl’s, Global Electronics in Haaksbergen de GuideControl’s.

Exportambitie
Handelscontacten worden vooral via beurzen gelegd, een belangrijke beurs is Medica. DOVIDEQ is zeer succesvol in de focus gebieden Nederland, Duitsland en Amerika, maar de producten worden inmiddels bijna overal in de wereld toegepast. Grote verwachtingen zijn er van Zuid-Afrika en het Midden-Oosten, in 2018 wordt daar een doorbraak verwacht.
De afdeling Research & Development is volop aan het werk met nieuwe innovaties.

Exportlanden
Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Portugal, Spanje, Zweden
Australië, Canada, Chili, Israël, Midden-Oosten, Nieuw-Zeeland, Thailand, de Verenigde Staten, Vietnam en meer!