Geddy van Elburg

Ionmoon | Geddy van Elburg

Website: www.ionmoon.nl

Article in other language:

Ionmoon

Ionmoon

In 2008 heeft Geddy van Elburg Ionmoon opgericht. Begonnen als een bureau in webanalyse en webadvertising, is Ionmoon inmiddels uitgegroeid tot een strategisch partner voor internationale bedrijven en organisaties met (internet)marketing als focus. Het bedrijf telt momenteel zes fte aan medewerkers.

Complete webstrategie
Voor Nederlandse en buitenlandse bedrijven voert Ionmoon de complete E-commercestrategie uit. Ionmoon kan een buitenlands bedrijf door middel van deze strategie dus helpen een plek op de Nederlandse markt te veroveren. De werkzaamheden variëren van zoekmachineoptimalisatie, bouw website & webshops t/m de weblogistiek en alles wat ertussen zit. Ionmoon is zeer actief in een internationaal topnetwerkwerk van Googlespecialisten en digitaal analisten. Dit heeft als voordeel dat de jongste Google-informatie direct voorhanden is. Een ander voordeel is dat voor internationaal opererende bedrijven per land de beste Googlepartners voorhanden zijn.
De basis voor een goede webstrategie is een analyse van de huidige website. Geddy: “Slechts 10% van de bedrijven gebruikt Google Analytics goed. Zonde, want er is zoveel gratis informatie hieruit te halen”. Parallel aan de webanalyse wordt een onderzoek gehouden naar welke zoektermen relevant zijn voor het bedrijf, wat de online vraag daarna is en hoe de huidige prestatie ten opzichte van de concurrentie is. Via Adwords wordt na de analyses voorzichtig en proefondervindelijk per zoekterm en per land het zogenaamde ‘Dedicated Budget’ bereikt. Dit betekent een soort evenwichtspunt waarop meer investeren in Adwords geld kost en minder investeren te veel omzet scheelt. Slechts heel weinig bedrijven hebben zo’n ‘Dedicated Budget’. Ionmoon helpt om dit te bereiken, waarbij niet alleen de techniek, maar ook de werking van de menselijke geest centraal staat.

Bijzondere projecten
Geddy: “Elke klus is bijzonder, we proberen met minimale budgetten maximaal resultaat voor onze klanten te bereiken”. Zo heeft Ionmoon voor meerdere klanten het Adwordsbudget bijna gehalveerd met een toegenomen omzetresultaat.

Actueel
Ionmoon verwacht verdere groei voor de komende twee jaar. Zo komen de laatste jaren steeds meer Duitse bedrijven naar Ionmoon toe voor een goede entree op de Nederlandse markt. Ook neemt het aantal bedrijven, die de stap naar online export nemen, toe. Dankzij de innige samenwerking met internationale specialisten zit Ionmoon vooraan bij actuele ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing, analyse en digitalisering.

Exportlanden
Direct: Duitsland, Amerika, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Brazilië en Australië.
Indirect: voor Nederlandse opdrachtgevers wordt de hele wereld bediend.