Willem Olthof

MOResult | Willem Olthof

Website: www.moresult.nl

Article in other language:

MOResult

Na een loopbaan als manager in een commercieel-technische omgeving maakte Willem Olthof  in 1997 de overstap naar het advieswerk. Olthof is succesvol in het samenstellen en ontwikkelen van winnende teams: mensen maken het verschil! Sinds 2012 zet Willem Olthof zijn expertise in om organisaties te ondersteunen bij het samenstellen van winnende teams vanuit zijn onderneming MOResult.

Producten & Diensten

MOResult heeft drie verschillende diensten ontwikkeld: Managementcoaching, Organisatieontwikkeling (assessments, teamontwikkeling) en Recruitment.  Wat MOResult onderscheidt van andere adviesbureaus, is de zorgvuldige en zeer resultaatgerichte aanpak. Ook in Recruitment is een zorgvuldige analyse van de organisatie en de functie een basisvoorwaarde om duurzame matches te maken. Willem: “Helaas zie ik in onze branche dat recruiters sterk gefocust zijn op de transactie (plaatsing) in plaats van het toevoegen van waarde (resultaat in de functie). MOResult kiest bewust voor het laatste”. Om dit zichtbaar te maken voor de klant hanteert MOResult een bijzonder vergoedingssysteem. De klant betaalt pas een succesfee nadat het jaarcontact van de geworven medewerker is verlengd. Dit biedt de klant de garantie dat MOResult inderdaad de juiste persoon voor de juiste positie werft en selecteert.

De klanten van MOResult komen uit het hele land. Het zijn er ongeveer vijftig en de grootte varieert van drie personen tot beursgenoteerde bedrijven met een omzet van één miljard of meer. In België heeft MOResult negen klanten. In eerste instantie waren het Nederlandse bedrijven met een Belgische vestiging. Het kwam voor dat Nederlandse managers ingevlogen werden die niet succesvol waren met hun Hollandse aanpak. Willem: “België kent echt een geheel andere bedrijfscultuur, het is goed dat Nederlandse bedrijven zich daarvan bewust zijn. Je moet mensen aanstellen die goed in die andere cultuur passen.”

De werkzaamheden van MOResult zijn inmiddels niet beperkt tot Nederlandse bedrijven in België. Steeds meer puur Belgische bedrijven weten de weg naar MOResult te vinden, dankzij goede mond-tot-mondreclame. De heldere adviezen en de praktijkgerichte coaching ondersteunen het management van de klanten bij het behalen van hun doelstellingen.

Wat de klanten van MOResult gemeen hebben, is dat ze allen bovengemiddeld (gaan) presteren. Een laag percentage ongewenst verloop en een organisatie waarin de juiste mensen de juiste dingen doen zorgen voor een versnelling in de groei. Het mooie is dat MOResult dan meegroeit in de toenemende personeelsbehoefte van haar klanten.

 

Exportland: België