Patrick Wilson

Prodes Internet partner | Patrick Wilson

Website: www.prodes.nl

Article in other language:

Prodes Internet partner

Prodes Internet Partner is een internetbureau gevestigd in het centrum van Deventer en met een tweede vestiging in Den Haag. Prodes gelooft in de kracht van Open Source Software (OSS) en in superspecialisatie. Prodes wil daarin de beste zijn! Het team bestaat uit zes personen. Daarnaast heeft Prodes een flexibele schil van gespecialiseerde freelancers die projectmatig het team van Prodes komen versterken.
Prodes levert alle oplossingen op het gebied van websites, webshops en webapplicaties. Prodes is gespecialiseerd in WordPress en Laravel. Daarnaast ziet Prodes een gat in de markt voor een weboplossing die inzit tussen goedkope websites van zeg maar 50 euro per maand en de kwaliteitsoplossingen die beginnen vanaf 10.000 euro. Het in eigen beheer ontwikkelde platform biedt hiervoor een oplossing. Het biedt nagenoeg dezelfde prestaties als de “dure” systemen, maar is veel goedkoper.

Wereldwijd worden door Prodes projecten uitgevoerd. “Prodes is nu actief in Ghana met het grootste verzekeringsbedrijf aldaar. Met partner Interpay hebben wij het online afsluiten van verzekeringen in Ghana voor het eerst mogelijk gemaakt. Dit is eind 2017 online gegaan”, vertelt ondernemer Patrick Wilson. Ook de eerste klus in Amerika was bijzonder: de website ontwerpen en bouwen van de Nederlandse KvK in Florida. Via het netwerk dat hieraan verbonden is, zijn meerdere opdrachten verkregen.
Voor een Duits transportbedrijf is Prodes nu bezig het hele transportproces van bakken vers vlees te automatiseren. Dit gebeurt nu nog inefficiënt met pakbonnen die ook nog wel eens zoek raken. Straks is dit allemaal geautomatiseerd inclusief een track & tracesysteem.

Exportambitie
Prodes verwacht nog verder te groeien in Amerika. Uit de eerste klantcontacten blijkt dat hier nog een grote markt open ligt. Wilson: “In Nederland zijn we veel verder qua internet en werken we goedkoper”. Daarnaast wordt de stiptheid en afspraak is afspraak mentaliteit van Prodes door de Amerikanen erg gewaardeerd.
Wilson ziet ook kansen voor het eigen ontwikkelde platform in het buitenland. Wilson: “Voor veel systemen die wij in Nederland gebruiken, zijn veel landen nog niet gereed om deze te gebruiken. Ons systeem werkt perfect bij deze landen. Een voorbeeld van zo’n land is Australië. Ik heb er jarenlang gewoond en via mijn contacten daar gaan we ons platform daar nu lanceren”.

Exportlanden
België, Duitsland, Groot-Brittannië
Australië, Brazilië, Ecuador, Ghana, Suriname, en Verenigde Staten.