Arno Hazelaar - Roel Swaders

Sweet & Candy | Arno Hazelaar - Roel Swaders

Website: www.sweetandcandy.com

Article in other language:

Sweet & Candy

Sweet & Candy is een zoetwarengroothandel in Deventer. Na jaren bij diverse bedrijven te hebben gewerkt, startte Arno Hazelaar in 1996 samen met een partner Sweet & Candy. In 2018 vond er een directiewisseling plaats, Arno Hazelaar en Roel Swaders vormen nu samen de directie: ‘Welkom bij Sweet & Candy!’

Sweet & Candy verkoopt snoepwaren aan snoepspeciaalzaken, groothandel en ambulante handel, attractieparken en seizoenbedrijven. Vanaf de start heeft het bedrijf zich gefocust op schepsnoep en kinderartikelen. Een goede keuze. Soms zijn de voorraden niet aan te slepen en binnen een dag uitverkocht.
One-stop-shopping
Sweet & Candy biedt snoep en chocolade producten aan uit Nederland, België en Duitsland, Zuid-Europa, Scandinavië, Groot-Brittannië, China en Amerika. Voor de groothandels en overige afnemers een uitgekiende mogelijkheid om hun zoetwaren bij één leverancier af te nemen.

E-commerce
De omzet van Sweet & Candy bestaat voor het grootste deel uit export, ongeveer 45% van de omzet komt uit de verkoop binnen Nederland. De handel verloopt via e-commerce. “Een onlineportal, waarin alle soorten snoep zijn opgenomen, helpt de klant bij zijn bestellingen. Bij ieder product zijn onder andere de samenstelling, de voedingswaarden en aanwezige allergenen vermeld. In een handomdraai kan een bestelling worden geplaatst,” vertelt Hazelaar.

Snoep is een beleving
Inkoop en verkoop is vooruitkijken dat doen ze dagelijks. Inspelen op hypes, zoals Unicorn of Jurassic Park producten én noviteiten ontdekken dat is hun kracht. Snoep is een beleving en behoort tot de ‘fast moving consumer goods’. Met aantrekkelijke presentaties, waarmee het bedrijf ook haar klanten bedient, wordt de consument verleid. Een volwassene prikkelen met de ‘zoete wolk’, zodat hij als een kind zo blij producten koopt.
Voor de toekomst willen Hazelaar en Swaders de afzetmarkt vergroten en blijven inspelen op noviteiten. Hazelaar: “Snoep is er altijd voor de consument. Gebruik het met mate en geniet ervan!”

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Litouwen, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Oekraïne, Suriname en de Nederlandse Antillen