Marlous Knol

Ten Have Koffiebranderij | Marlous Knol

Website: www.tenhavekoffie.nl

Article in other language:

Ten Have Koffiebranderij

Koffie zoals koffie moet zijn! ‘Slow roasted’, zodat de smaak puur en krachtig is. Ten Have Koffiebranderij is sinds 1828 actief in Deventer met het branden van koffiebonen en het samenstellen van melanges. De koffiebonen worden geïmporteerd uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Met het ‘slow roasted’ brandingsproces komen de essences van de koffie volledig tot zijn recht.

Duurzaam
De lange geschiedenis van Ten Have Koffiebranderij draagt tevens bij aan de visie van het bedrijf om duurzaam te produceren. Een betere toekomst voor de koffieboeren en hun familie door een bijdrage te leveren voor verbetering van de teelt en de gewassen, scholing en aanschaf van machines. Een win-win, een investering in mens en milieu. Met ‘Deventer leut’ biedt dat dagelijks nieuwe perspectieven.

Private Label
Ten Have Koffiebranderij heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op private label. Koffiebonen branden en melanges samenstellen zoals de klant dat wenst. Passend bij het bedrijf waar de koffie wordt geschonken. De klant heeft de keuze uit diverse melanges en smaken, die altijd getest kunnen worden. Koffiebonen voor alle soorten koffie, puur en karaktervol.

Theeo&Theea
Ten Have Koffiebranderij heeft sinds 2018 een zusje Theeo&Theea, vanuit dit bedrijf worden via de webshop vele theemelanges aangeboden. Groene, zwarte, vruchten en kruiden melanges met bijpassende accessoires, zodat het kopje thee altijd dat kleine rustmomentje biedt. Met de uitbreiding in thee, kan Marlous haar klanten optimaal bedienen. “Koffie en thee liggen dicht bij elkaar. Theeo&Theea is een prachtige aanvulling op ons assortiment. En om de markt optimaal te bedienen (marketing & sales) is ook de personele bezetting meegegroeid”, vertelt Marlous.

Deventer leut
De Nederlandse koffiecultuur is er een van even bijpraten en een rust moment pakken vaak bij de koffiemachine en het liefst versgemalen. Dat de branderij haar roots in Deventer heeft liggen wordt met ‘Deventer Leut’ bekrachtigd. Een nieuwe serie koffiemelanges, met namen die subtiel verwijzen naar het verleden, heden en de toekomst. Een mooie samenstelling waarin je de boon en het brandingsproces leert waarderen. En de koffie…, die reist de hele wereld over. Een prima start van elke dag.

Exportlanden
België, Duitsland, Engeland en Estland