GeertJan Hoogeslag

UWKM | GeertJan Hoogeslag

Website: www.uwkm.nl

Article in other language:

UWKM

GeertJan Hoogeslag heeft Uw Website Kan Mooier (UWKM) in 2006 opgericht. Het bedrijf is inmiddels doorgegroeid naar 22 medewerkers. Nationaal beschikt UWKM over bijzondere klanten als Vopak, Tennet, Zwanenburg Food Group, Bosch Benelux en Achmea. Veel van deze klanten zijn geworven door het bouwen van demo-websites en deze proactief aan potentiële klanten te laten zien. Dit werkt bij zowel bij kleine als grote bedrijven uitstekend.

UWKM bouwt waar mogelijk in opensourcesoftware, software die voor iedereen toegankelijk is, waardoor opdrachtgevers makkelijk kunnen switchen van leverancier. Voorwaarden die UWKM stelt bij het gebruik van de opensourcesoftware is dat deze veilig, schaalbaar en een hoge performance geeft. Ook ontbreken koppelingen met ERP en CRM-pakketten niet.
Export is ontstaan bij een Nederlandse klant in de grensregio. Duitse klanten van dit bedrijf waren daar erg gecharmeerd van hun website en kwamen zo bij UWKM uit. Daarnaast opereren veel Nederlandse klanten van UWKM internationaal en wat UWKM geen windeieren legt. Zo heeft UWKM voor Simco een innovatieve internetomgeving gebouwd. Dit bedrijf exporteert wereldwijd via 75 tot 100 zelfstandige agenten in landen van herkomst. De Amerikaanse moeder van Simco wilde dat binnen nu en twee jaar alle agenten over gaan op het door UWKM ontwikkelde internetplatform. Alle versies van deze websites zijn nu opgeleverd.
Een zelfde strategie volgt ook het Duitse bedrijf Plan Software. Zij werken voor bijna alle top 500 industriële bedrijven van Duitsland. Zij zijn gespecialiseerd om planmatig onderhoud aan machineparken te voorspellen en te plannen. Hiervoor heeft UWKM een unieke configuratie gebouwd, dat Plan Software nu wil gaan uitrollen naar haar klanten toe. GeertJan: “Wij Nederlanders doen het qua internet heel goed in het buitenland, we lopen op veel terreinen voorop en buitenlandse opdrachtgevers weten dit steeds meer op waarde te schatten. We merken dat we voor steeds grotere en uitdagender opdrachten gevraagd worden en dat we daarin succesvol zijn. Dit geeft heel veel werkplezier”.

Exportambitie
GeertJan geeft aan dat verdere groei een ambitie is. De samenwerking met Plan Soft is zeer kansrijk, zo kansrijk dat UWKM een Duitse vestiging gaat starten. Deze vestiging met een minderheidsdeelneming van Plan Soft zal gaan inhuizen bij de hoofdvestiging van Plan Soft in Saarbrücken.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Portugal, Australië, Turkije en Zuid-Afrika.