Ad de Haas

Vaessen Schoemaker | Ad de Haas

Website: www.vaessen-schoemaker.nl

Article in other language:

Vaessen Schoemaker

Vaessen-Schoemaker B.V. is een van oudsher Deventer familiebedrijf. Opgericht in 1946 door Hubert Vaessen en zijn schoonzoon Paul Schoemaker. Innovatief als de oprichters destijds waren met de uitvinding dat fosfaten uitstekende waterbindende eigenschappen hebben in vleesproducten, wordt momenteel juist veel onderzoek gedaan naar alternatieve natuurlijke ingrediënten die als vervangers van fosfaten in vleesproducten gebruikt kunnen worden.

Gedurende het 70-jarige bestaan van Vaessen-Schoemaker is innovatie altijd prominent aanwezig geweest in het bedrijf en heeft geresulteerd in 70 jaar ervaring, kennis en technologische ontwikkelingen met als resultaat vele succesvolle en bewezen concepten voor de vis-, vlees-, convenience- en bakkerijindustrie.
We zijn momenteel hard op weg een leidende positie te veroveren op gebied van natuurlijke houdbaarheid, binding en hartige vullingen. Directeur-eigenaar Ad de Haas: “Die ambitie kan je waarmaken, als je als ondernemer de focus houdt op de kern van je business en vasthoudt aan je visie”. Maar liefst twintig procent van de medewerkers is dagelijks bezig met productontwikkeling. Het bedrijf werkt continu aan productverbetering, productoptimalisatie en productvernieuwing, vooral in de rol van co-maker met zijn klanten. Als bedrijf hechten veel waarde aan open en transparante samenwerkingsverbanden met partners in de waardeketen. Gezamenlijk met klanten worden er nieuwe productconcepten ontwikkeld. De voor deze concepten benodigde mengsels van functionele ingrediënten worden geproduceerd op onze productielocatie in Deventer.

Exportambitie
In de afgelopen jaren is de omzet jaarlijks tussen de 10% tot 20% toegenomen. Hierbij is het streven om binnen 5 jaar de omzet verdubbeld te hebben. Onze concepten zijn wereldwijd toepasbaar, en we zien dat daar waar de wens tot waardecreatie ontstaat er volop mogelijkheden voor ons zijn.

Exportlanden
Vaessen-Schoemaker is wereldwijd actief, met een focus op Europa, Midden-Oosten en Afrika.