Jules Menheere

Vos Transport | Jules Menheere

Website: www.vosdeventer.com

Article in other language:

Vos Transport

De geschiedenis van Vos Transport begint in 1947 in Apeldoorn. Tijdens de wederopbouw na de oorlog start de heer Vos een zelfstandig transportbedrijf. Hij begint met één vrachtauto maar al snel groeide het bedrijf uit tot een volwaardig transportbedrijf.
In de jaren zeventig specialiseert Vos Transport zich in transporten op Scandinavië. De zaken gaan voorspoedig, het aantal werknemers groeit gestaag en ook het wagenpark breidt zich verder uit. In de jaren negentig neemt Dick Vos het stokje over. Eind jaren negentig komt Carel Vos in de zaak. Samen met zijn zoon Jerome en met ondersteuning van Dick leiden ze Vos Transport de 21e eeuw in. Met de inzet van de familie Vos en alle betrokken medewerkers maakt Vos Transport een verdere groei door.

Sinds 1 juni 2009 wordt het management van Vos Transport gevormd door Jules Menheere (algemeen directeur) en Jerome Vos (operationeel directeur). Vos Transport heeft zijn dienstverlening op het gebied van transport en distributie flink uitgebreid en is een gezonde en stabiele onderneming. Een bedrijf dat zichzelf heeft bewezen en niet meer weg te denken is uit de moderne transportwereld. In de jaren daarna worden op diverse plaatsen veelal autonome bedrijven opgezet. In 2009 wordt Vos Groningen opgericht. In 2012 volgt Vos Limburg en zijn er twee vestigingen in Litouwen en Roemenië geopend. Het werkgebied heeft zich uitgebreid tot Noordwest-Europa alsmede Frankrijk en Roemenië.
Vos Transport vervoert nationaal en internationaal ladingen en deelladingen voor uiteenlopende bedrijven, waarbij de snelle doorlooptijden van een transport essentieel zijn voor het succes van de onderneming. De totale transportgroep telt 325 vrachtwagencombinaties, waarvan de hoofdvestiging Deventer er 200 telt. Bij Vos werken in totaal ruim 600 medewerkers.

Exportambitie
Vos Transport wil de export verder ontwikkelen in de reeds bestaande gebieden. Uitbouw van het aantal modaliteiten, zoals het vervoer per spoor en verdere verduurzaming van de service. Jules: “Wij zijn geen wegvervoerder meer, maar een transportspecialist. Voor veel van onze klanten vervoeren wij ook transporten over water en spoor. Wij zien hierin een groei voor de toekomst, reden waarom wij ook mede investeren in de containerhaven die in 2020 in Deventer gerealiseerd gaat worden”.

Exportlanden
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Roemenië, Lithouwen en Zweden.